motacrow
|
25.01.2013 10:39 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
|

|
Zdravim . Pred časom som si zakúpil C5 2,2 hdi. Po nejakom čase sa auto dostávalo do nudzového reimu. a sním sa ukazoval aj nápis ANTIPOLLUTION FAULT. Na diagnostike sa ukázalo e je je vadný FAP filter. Dal som ho odstráni fizicky a dali mi tam aj nový soft. Potom mi začali kolísa otáčky na volnobeh. Vytiahli mi naftu z nádre a zistilo sa e v nafte je je nejaký bordel. Predchádzajuci majitel auta dolial do nádrky na aditíva nejaký blud. Upchalo mi to čerpadlo, sací kô, palivový filter, nádr celá zatrepaná. V servise mi hneď aj vetko rozobrali a aj vyčistili mi to do nova. Auto sa dostalo úplne do normálu a lapalo ako hodinky a kým mi znova nevyhodilo ANTIPOLLUTION FAULT. Iiel som znova na diagnostiku a ukázala sa chyba EGR ventilu. Nedral tlat, membrána nefungovala správne. Objednal som úplne nový, ktorý mi hneď aj vymenili a zároveň aj vymazali chyby. Auto ilo ako má ani nie 24 hodín. Znova núdzový reim s nadpisom ANTIPOLLUTION FAULT. U teraz fakt neviem čo mu je a kde je chyba. Môete mi prosím poradi o čo tam je za problém. Normálne nemám nervy. |
| |
| |