najk
|
22.01.2013 22:41 -
Re: tané zařízení + legislativa
|
|

|
troll napsal(a): BOSAL mám taky, taky jsem ho koupil bez klíčku a sundat de dobře, dokonce de i pořeit klíček tím e zámek velmi opatrně odvrtá vrtačkou.
ačkoli patřímk zainteresovaným neb tahám často vozík 850kg, dovolím si trochu oponovat k informacím zde poskytnutým. Z mého dobře informovaného zdroje z řad PČR jsem se dozvěděl, e ačkoli bylo vydáno stanovisko MD a policisté k němu dostali "přehlednou" "příruční" 19xA4 tabulku stejně tam nic jako jednoznačný výklad této problematiky NENI. Tím e monost tahat vozíky nad 750kg s B byla dána pouze stanoviskem MD nikoli přímo zákonem je to s tím zachováním trochu na tíru. Nikdo odpovědný se neodvauje zaujmout pevné stanovisko a proto bych zatím byl opatrný.
dobře informovaný zdroj - to je jako e informátor Poldové jsou ti poslední, kteří dostanou nějaké vypocené stanovisko z Policejního prezídia a tomu věř. Ministerstvá mají ze zákona právo vydávat vyhláky, co je spravidla prováděcí předpis. Jeliko to tupci pohnojili - patný překlad normy EU (MD je garant přísluného zákona), tak prozatím zaujali pouze únikové stanovisko, které jasně něco říká. Chce mně snad tvrdit, e holandan potáhne karavan k hranici ČR a přes nae území pojede karavan na přepravníku někoho kdo má éčko. Jsme snad v EU a VECHNY normy se mají sjednocovat, máme stejné práva jako ostaní obyvatelé EU. Klidně si najdi na webu novely NL, SLO a dalí. Kdo má řidičák vydaný do 18.1.2013, tak prostě tahá i bez éčka (za splnění ostatních podmínek) - viz stanovisko MD. 
a toto tady tvrdím ji rok |
| |
| |