Stanly
|
06.01.2013 13:18 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.2HDi
|
|

|
Tak se válím. Byl to trochu porod, ale dílo se podařilo. Roztemoval jsem tu obrubu, odletoval dráty cívky a vyjmul ten plastový díl. Nevěřil jsem svým očím. Celý vnitřek teměř dokonale vypálen ( hlavní přívodní kontakt, pruina, podloky a částečně i měděná destička, která kontakty spojuje). Jen jeden kontakt byl pouitelný. Pustil jsem se do opravy. Hrál jsem si s tím asi 7 hodin. Odstranil jsem vechny pokozené díly. Destičku, která spojuje kontakty jsem otočil, protoe měla propálené prohlubně. roub, který měl odpálený měděný kontakt jsem vyjmul zabrousil a zarovnal hlavu. Do hlavy roubu jsem vyvrtal 4mm díru hlubokou cca 6mm a vsadil do ní novou mosaznou stykovou ploku udělanou ze roubu. Nejhorí byla úprava jiné pruiny na kuelovou a sestavení spojovacího dílu kontaktů. Je tam moměrně málo místa a stále něco vadilo správnému spínání kontaktů. Pruina je navíc zajitěná jakousi segerovkou. Zde jsem trochu improvizoval, protoe ve bylo vypálené. Nutné dát pozor při sestavování na to, aby nedolo k pokoení plastových dílů a k vodivému propojení vodícího kolíku a pruiny s měděnou destičkou. Musí být odizolováno, jinak je přímý zkrat mezu + a - baterie. Pak u to lo dobře. Ve sloit, opět zatemovat, pro jistotu jsem ve přelepil, proměřil. Startér maká jako nový. Snad tento popis někomu pomůe při řeení podobného problému. |
| |
| |