vseved
|
22.10.2012 22:08 -
Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
|
|

|
DeFuckTo napsal(a): Sice to není uplně k tématu, ale u kdysi jsem jednomu známýmu chtěl názorně ukázat tu vaí slavnou německou preciznost zpracování interiéru... .link. Zkrátka u to není co bývalo, nevím jak u bmw, ale u vw je to tragédie - zkuenost s více vw a na videu není zdaleka ve.. 
Sice nejsem přívrencem BMW, ale srovnávat kvalitu dílenského zpracování mezi BMW a Lidovým Vozidlem je přece jen dost přehnané.
Jinak co se týče řazení, (vynechám zkuenos s vozidli ny 3,5t), tak občas si vyjedu s:
1) TATRA 57A r.v. 1934 - pravostranné řízení, 4° převodovka 0synchronů, altpáka 80cm dlouhá přímo do převodovky.
2) Wanderer 1940 - 4° převod. Synchron na 3 a 4.
3) koda Felicia 1961 - 4° synchron 2,3,4. Řazení na podlaze. Tady se dá mluvit o nepřesnosti - při troe "ikovnosti" je mono zařadit i dvě rychlosti.
Řazení u C5 je v duchu celého auta, nezápasit, jen lehce pohybovat.
Někdy před cca 8lety jsem přestal pouívat auto k co nejrychlejí přepravě z bodu A do B a začal sledovat i co je mezi A a B. V té době jsem také vyměnil BMW 530 za C5. A jinak z hlediska řidiče - auto kde ač sedíc za volantem se vezu je auto dobré, auto, kde musím celou cestu řídit je mejd.
To filip76: Co se týče spolehlivosti techniky viz .link.
nebo .link.
Jinak moje osobní subjektivní hodnocení: BMW - perfektně zpracovaná vynikající technika, bohuel nemá dui.
Citroen - má vlastní ivot, nápady (má dui).
Projevuje se to třeba tak e u BMW stiskne knoflík na rádiu a buď radio začne hrát, nebo bude opravovat.
U Citroenu stiskne knoflík na rádiu a radio začne hrát (auto má dobrou náladu), nebo radio začne hrát a po několikeré stisknutí (auto má ertovnou náladu), nebo stiskne knoflík na rádiu a rádio nezačne ani po několikeré stisknutí a opakovaných nadávkách, zato na navigace je nastaven Island (auto je nasraný). Pokud ale jsi schopen toto akceptovat, auto pro tebe dokáe poruit fyzikální zákony (projel jsem zatáčku rychlostí kterou to bylo podle F.Z. absolutně nemoný,kdy jsem si zapoměl na chalupě finance, dokázal ujet na nád 1387km). Kdy s ním zachází jako s přítelem, bude tak zacházet s tebou.
Pro BMW platí neporuitelnost zákonů (německý dril?) |
| |
| |