filip76
|
22.10.2012 19:38 -
Re: Koupě nového vozu (BMW vs Citroen) - na co si dát pozor ?
|
|

|
Pokusím se vysvětlit co tím myslím já. Co tím myslí zmínění novináři netuím. Já to jen pouil jako "terminus technicus"pro situaci, kterou já povauji nejblíe termínu přesnost.
Zkrátka. V Octavii (kterou po dneku povauji za vzor řazení- netvrdím, e je. Jen co se svezu s něčím jiným, kde se bude řadit lépe, snáze, přesněji..rád názor změním) kdy chci přeřadit, tak vylápnu spojku a de facto dvěma prsty posunu páku do míst, kde očekávám zapadnutí do rychlosti. Páka tam v podstatě sama zapluje, jakoby si tu páku sam přitáhl nějaký podtlak (nadneseně). Jde to hladce a rychlost v podstatě sama PŘESNĚ zapadne tam, kam bylo zamýleno.
U BMW dnes jsem vylápl spojku chytil páku na dvojce a přes mírný odpor kolem polohy neutrálu jsem jí doprovodil ke trojce, s mírným pouitím tlaku ruky.
U C5 jsem chytil páku na pozici druhého stupně, cestou ke trojce jsem trejchnul o jedničku, domyslel si polohu neutrálu a dal tam trojku...teda pětku, trojku a na podruhý.
Vím, e to popisuju jako by to byla ta nejsloitějí operace na světě, ale líp to popsat neumím.
Není to neřeitelné a po pár minutách jsem navykl, ale vím, e to jinde umí líp.
Není to ádná tragedie. Sám jsem si řazení zkusil třeba ve V3S, nebo kodě 100 a i Tebou zmíněném igulu a taky jsem řadil....a jak to frčelo |
| |
| |