Roozena
|
12.10.2012 11:18 -
Palivo Shell V-Power Diesel
|
|

|
Nebudu chodit nikolo horké kae. Rovnou v úvodu zkonstatuji, e jsem byl po dlouhé době mile překvapen, e něco o čem se tvrdí, e nejvíc nejlepí neni uplně nějvíc nejhorí - dokonce je to chvályhodné. Jak předmět tématu praví - rád bych se podělil o zkuenosti s premiovým dehtem od Shellu. Rovnou musím konstatovat, e jsem konzerva a na propagandistické vásty typu "kudy teče, tudy léčí a včíl budete rvát dlaky ze silnice aj na tu trojku" s... a to i pro to, e mám velmi blízké zkuenosti s praktikami s nadopovanými palivyu OMW. čili - standartně takuji zcela normální naftu větinou u jedné relativně běné benzínky na severozápadní preriferi Práglu. Včera jsem s prakticky prázdnou nádrí doplul k fuelstejn f Teplicích. Koukám - normální nafta za nějakých 34 a uplně nejvíc nejlepí interkosmická za 39. Inu - říkám si - pojďme to tedy zkusit, kdy sem za podobnou cenu jetě nedávno krmil houpačku tou běnou naftou. Do nádre jsem nahňácal pěkných 69l a vyrazil dom. Prakticky celou cestu jsem řeil něco po telefonu a u jsem neměl koule řeit, co jako říká motor na jiný votruby. K rozkrývání pravdy dolo a dnes ráno cestou do roboty a první signály začaly u těsně po nastartování. Doposud se start odehrával v rytmu - dvoje - troje protočení - ignition nače se motor parkrát "zhoupnul" poklesly otáčky cca o 10% a byl klid. Sem tam to dělalo i na volnoběhu za tepla. Ted - jedno protočení, otáčky vylítly na nominál a drej jak přibitý. ani náznak nestability. motor je o poznání klidnějí v nízkých otáčkách při zatíení. zmizela taková jako by nervozita a pocit mírné nevyváenosti chodu. Pokud na to motor má, tak to naprosto plynule utáhne a je jasně patrná hranice, kde u je díky podtočení či přetíení jeho limit. Na standartní palivo je toto přelomové pole irí a obtíněji definované. Dalí rozdíl je při akceleraci. Zprincipu je zde vdy nějaká prodleva avak - Při standartním palivu se motor po selápnutí plynu spí na okamik jakoby "nadechl" co se projevilo mírnou ztrátou výkony na dobu cca 0,5 sec a pak zabral. Na tuhle elovou mixturu motor zareaguje okamitě zprvu na onu 0,5 sec mírným zvýením výkonu a pak u se to odehrává stejně. Nárůst výkonu ani změnu spotřeby nepozoruji. Změnil se trochu zvuk směrem oblasti, kterou někteří pohupovači koulí nazívají kultivovaný chod. ( v jednou nejmenovaném TéVé automototodleto se dokonce onehdá vyjádřil jeden ukrutně erudovaný redaktor o kultivovaném chodu v případě tříválcového dehtu z produkce áde/Fauwé, proti čemu má HDi kultivovaný chod i kdyby spalovalo omatěný mour)
čili závěrem - něco je určitě jinak a u Shellu asi nelou a nebo (co můe být rovně pravda a časem si to rozhodně ověřím) má "moje" benzínka u motelu "U starý poty" nějakou zaflusanou naftu a chod motoru je jen důsledek humáče, kterej musí rát.
Nějaké zkuenosti ostatních na dané téma?... |
| |
| |