artsvec
|
05.09.2012 06:43 -
Re: Spotřeba - veobecně
|
|

|
michlu napsal(a): Zakoupil jsem Citroen C5, 2,2 HDi, Break najeto 150 000 km, 2003 původ Itálie. Auto ve velice sluném stavu a tak mi vrtalo hlavou proč se ho malitel zbavil. Myslel jsem,e stav km neodpovídá ale to je v pořádku. Spotřeba u nás v kopcích na umavě mi na krátké pojezdy lezla na 10.6 L. Auto kdy ztratilo otáčky v prudčí zatáčce tak se muselo podřadit. Rozjezd na dvojku téměř nemoný. Zjistil jsem, e je ucpaný filtr pevných častic. Jediné řeení - vykopali jsme vnitřek filtru. Následně jsem zajel do Brna kde mi upravili řídící jednotku a načipovali mne motor. Dnes spotřeba klesla při stejných krátkých pojezdech do umavských kopců na 8,5 L. Auto jede perfektně a nemusím podřazovat. Rozjezd na dvojku není ádný problém. Auto vůbec nekouří a jede jak ďas. 
Ahoj michlu, jezdíme jak koukám po úplně stejných silnicích, rozhodně se nijak necouráme a spotřebu máme od 6,6(dálky) do 7,1(jedění na krátké vzdálenosti). FAP filtr máme, a kdy byl před 4 rokama ucpaný, tak byl pročitěn propláchnutím a funguje dál. |
| |
| |