modroczky
|
11.07.2012 00:44 -
Re: Plynový pedál - motor nereaguje
|
|

|
Zdravim vetkých.
Prosím Vás o radu, vlastním C5 2.0HDI II 100kW Break r.v. 2005. Auto má nabehnutých 230000km, som na to nabehal za pol roka 25000. Za tú dobu skoro iadny problem, no nedávno dodiiel mi EGR, auto sa zastavilo, odahovka, výmena, ide to ďalej. Diagnostika spravená, lape to ok, vyskúané, ale po cca. 100km sa mi začalo znova blbnú, počas jazdy motor zdochýňal, na vožnobeh to ilo. Po vypnutí motora a znova natarovaní to zase ok. Zase sa to objavilo asi po 1000km. Vypnu-natarova, zase to ide ok. Sa to ete raz objavilo minulý týdeň, ale včera to u po kadých 5km. Podarilo sa mi dosta domov tak, e plynovy pedal som stlačal len velmi malo jemne /neiel som s pedalom do strednej polohy/, otáčky do 2100, tak to ilo bez problemov. Vyskúal som aj to, e pri objavení problému som sa zastavil, auto ide na volnobeh - stlačil som pedál asi do strednej polohy a dral som tam. motor začalo zdochýna, no po pár sec. zaalo samo pravidelne pridáva plyn. potom vyp. zap. a ide ďalej. Môj servisák hovorí, e auto dá na test, nemusí to by pedal - bude to tento týdeň, no chcel by som Vás o radu, či to môe spôsobi ten elektronický pedál.
Ďakujem.
Tomá. |
| |
| |