Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
MartinK
10.06.2012 01:11 - Koupě ojeté C5 - co vše kontrolovat? Nesmrdí to?
99
Zdravím,

jsem v oblasti aut naprostý laik, a rád bych poprosil zkušené majitele C5, jestli by si na mne našli chvilku.

Chtěl bych koupit ojetou C5 sedan z roku 2003 s motorem 2.2 HDi ve výbavě Exclusive.
Načetl jsem poměrně dost informací, včetně článku o koupi ojeté C5 tady na klubu, ale přesto mám další dotazy:

- co mohu udělat pro to, abych odhalil všechny případné poruchy a nedostatky?
- kam auto dovézt, aby zjistili skutečné kilometry, stav vozu atd?
- je tu něco (obecně týkající se koupě ojetiny) na co bych si měl dát pozor?

K mé situaci (pokud máte k jakémukoli bodu komentář, sem s ním):

1) Vyhlídnutý vůz je C5 sedan 2.2 HDi 2003. Motor má najeto 90 000 km, auto celkově 130 000 km - motor byl měněn po najetí 40 000km o čemž je záznam v servisce. Líbí se mi pro svou pohodlnost a oproti mému Golfu III 1.8 z r. 1996 také pro nižší spotřebu. Cena za kterou můžu mít je 85 000 Kč. Auto by mělo být ve výborném stavu, ale ještě jsem ho neviděl.

2) auto je od známého. Jakkoli to může dle výše uvedených informací smrdět, můžu si ho na den půjčit, projet si ho, nechat si ho zkontrolovat. Zatím mám domluvenou kontrolu u mechanika. Kam bych měl ještě zajet? Slyšel jsem, že se dají ověřit skutečně najeté km, je to spolehlivé? Všechny údaje by měly být ověřitelné v servisu Citroenu (včetně té výměny motoru), je tu tedy čeho se bát? Co nějaká diagnostika, co jsem pochopil, dělá ji tu několik lidí z fora. Je tu někdo takový z Prahy nebo jihu ČR(Písek, Tábor, Budějice...)? Na kolik diagnostika vyjde?

3) Co bych měl udělat po koupi auta? Co vše zkontrolovat, co preventivně vyměnit atd.? Jak píšu, jsem laik, bude mi stačit i odkaz na pravdivý článek. Jde mi o to, abych věděl, s čím vším počítat po koupi.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator