Mikra
|
04.06.2012 13:25 -
FAP OFF netechnické povídání PRO A PROTI
|
|

|
Jedna zkuenost ze sousedního fóra:
Ahojte kolegovia, mám Grand Picasso 1,6 HDi, 80kW, rok výroby 2007. Dal som vybra FAP filter asi pred rokom.
Moje problémy sa začali. Najprv hneď po výmene mi prestal fungova tempomat. Po nastavení rýchlosti sa hneď vypne. To by mi a tak nevadilo. No keď natartujem tak len do núdzového reimu. To začalo tie hneď po odstránení FAP filtra.
Odstránim to tak, e keď idem natartova tak dám kžúč do polohy 1 potom vrátim do polohy 0 a hneď idem tartova normálne čie do polohy 1. Počkám nech zhasnú kontrolky ktoré majú a tart. Potom u auto nie je v núdzovom reime (tzn. otáčky max 2800).
A teraz skoro po roku odstránenia FAP mi motor vypne asi po 1km jazdy. Čie natartujem, vyrazím a keď auto ete nie je v prevádzkovej teplote autom trhne a motor je vypnutý. Musím vyhodi rýchlos zastavi na krajnici a natartova (Ide to). Potom sa chcem pohnú ale motor zase vypne. Keď dám len neutrál a otáčky dvihnem nad 3000 tak zase vypne. Ale keď ho nechám pobea na vožnobeh tak nevypína. Po asi 2 - 5 minútach sa auto bez problémov rozbehne a ide bez problémov. S teplým motorom sa mi to ete nestalo. Niekedy sa to tie neudeje ale podstatne častejie áno.
Poprosím máte niekto s týmto skúsenos alebo aspoň viete čo by to mohlo by? |
| |
| |