já měl CX dvě a potom několik XM. Dokonce se mi stalo, e při jízdě po dálnici cca 180km/h se mě v XM plném lidí přetrhl řemen pohánějící hydraulické čerpadlo........ No a zabrzdil jsem bez problémů a nikomu se nic nestalo. To auto brzdilo do té doby, dokud pruení nekleslo uplně na dorazy
To e by nějaké CX nebrzdilo dobře ani nastartované spíe svědčí o nějaké závadě, principiálně to toti z důvodů jakým je to odpruení konstruované není moné, aby zvednuté auto a s běícím motorem nebrzdilo.
Ale u jsme oba dost OT. Já jen tím chtěl reagovat na dosti rozířený mýtus, ivený jetě některými "profesionálními" českými autonovináři, e jsou hydraulické Citroeny nebezpečné a snadno se stávají neovladatelnými i při malé porue hydrauliky
Jinak zpět k X7. Jízdně je to auto mnohem lepí ne předchozí C5 a přitom je komfortnějí a jistějí při řízení.
2.0 HDi Tourer se dodává se dvěma motory. Původní 100kW který byl u i v předchozí C5 a novějí 120kW. Původní dvoulitr je litinový a proto je auto celkově těí narozdíl od silnějího hliníkového motoru. Původní motor má ale lepí charakteristiku. Mě osobně hlavně vadí minimum odkládacích prostor a chybějící dráky nápojů a poměrně rozkvedlaná řadící páka s dlouhými dráhami.