Roozena
|
19.03.2012 08:08 -
Zvuk parkovacího asistenta
|
|

|
jen postřeh, který se moná bude někomu hodit - Vemu to trochu v kontextu.
Dělal jsem přestavbu muziky, take lo origo rádio ven, tudí, dle dostupných info bych přiel o akustickou signalizaci park. asistenta. natěstí se dělají CAN interface, které krom převodu signálů ovládání radia z volantu do neseriového rádia umí i "vydestilovat" signály parkáče a poslt je do repro a to vč. lokalizace. Funguje to báječně... Nicméně - o weekendu jsem (moná trochu předčasně) nasadil letnáky a jsa si vědom totoho, e je nutné povolit měření tlaku v pneu jsem si jen tak cvičně načet chyby a helemese... chyba komunkace s rádiem - no bode ne, kdy tam neni a na podzim v tom ajfru kolem montáe jsem ho zapoměl zakázat. Učiním tak, a hotové vybavené... jaké bylo mé překvapení posléze, kdy jsem při parkování zjistil, e krom původních repro pípá nově i akustická signalizace ve volantu...
čili - zde inenýři v PSA mysleli i na zadní kolečka a je zde monost zachovat akustickou signalizaci parkáče i při absenci CANového rádia (rt4/5). Signál sice nebude přirozeně rozdělen do reproduktorů, čili nebude moná zvuková lokalizace, ale vem to čert - bude slyet a to je 95% úspěchu.
Vekeré dalí funkce se dají v pohodě ovládat z volantu (Nastavní systému), take výměna rádia opravdu není ádný zásadní trouble a není nutné pořizovat drí CAN interface s pípáním - stačí prostý na převod ovládacích pokynů do rádia, případně s funkcí dimming a ignition, alei tyhle signály se dají najít na svorkovnici BSI.
čili celkově - gute nachricht... |
| |
| |