Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Powerbox
Pablik1
05.03.2012 08:07 - Re: Powerbox
99
Hanz 397 napsal(a):
Ták a znova tohle téma . Dneska přivezl pán nachipovanou 520i(!) a že prej nějak divně jde motor. Diag-výpadky zapalování 5. válec. Říkám si:mrtvá cívka,dost častá závada... Vyměním,smažu,natočím a ... nic. Žádná změna. Tak si odpojím všechny cívky,vezmu za startér a počítám válce,jak štěkají v kompresní úvrati-1...2...3...4...5...nic...1...2...3...4...5...nic. Kde je? Má jich být šest! Tak změřím komprese a na 5. vůbec nic. Zatím jsem sundal jen ventildekl a pod ním se válela pružina z ventilu. Pak jsem našel ještě kousek dříku... Zítra motor vyndám,rozeberu a zjistím,co se stalo. Jasně,obránci tuningu namítnou,že to s tím nemusí souviset. Mají pravdu,nemusí,ale už jsem od kluků,co dělají v jiných zastoupeních přesně o téhle závadě přesně na tomhle motoru(ale většinou větším obsahu) vždycky po čuningu slyšel... Takže chipaři mají nejspíš další zářez na noasu...
tak zrovna včera jsem byl s kolegou na pivku(má61let)a podotýkám je to profi TUNNER(dělá montáže aparatur)-má Báwo 328i a pochlubil se právě protočeným tachošem na hranici 300tis.km a bez problémů.chiptunning,laděný svody+výfuk+nějaká lehké zásahy v motoru(kované sedla+tvrdší pružiny)hudba o výkonu 1,2kW,kromě oilu+běžných věcí naprosto bez problémů.na jaro mám zcuka z klukama kde všichni mají takové nebo makové úpravy na motorech,jeden znich má opel calibra 2,0 4x4 přeplňovaný totálně překopané co jde a během sezony min.4x.použije NOS-bez potíží,samozřejmě pálí písty jak na běžícím pásu ale kalibra má najeto 170tis.mil a stále ready...a co se týká úprav stačí se podívat na octávku:1,9tdi 66kW=77kW což je taky v podstatě tunning(tovární)a jsou tady v čr.kousky co mají nahrkané 500tis.a stále jedou a stále jedou!a taková malá tech.poznámka o tunningu:JE TO HLAVNÉ SRDCOVÁ ZÁLEŽITOST

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator