vilous
|
06.02.2012 10:29 -
Re: Startování v nízkých teplotách - diesel
|
|

|
To je bohuel vlastnost vozidla a nic s tím nenaděláme, tak se s tím musí ít. Při slabé baterce mi to vloni přehrálo při startování snad vechny hláky včetně francouzské (mám nastaveno Aj) o otevřeném víku nádre (nebylo). Přístrojovka jak barevná hudba, ručičky na spodních dorazech i po nastartování...Baterku mám novou a včera to chytlo na první otočení, ale s písknutím - take se to i při -12 snailo nahlásit nějakou poruchu, která ale rychle s otáčkami přestala. Při ostřikování to hlásí doplnit kapalinu ačkoli je plná, při teplotách nad -5 to přejde. Prostě to tak je, pokud je hláek moc a přístrojovka barevná hudba, tak nechat po nastartování zahřát aspoň pár desítek vteřit a pak vypnout a natočit znovu, mělo by to pak být OK.
U přítího auta váhám opět nad benzínem (mám první diesel), důleitý bude samozřejmě vývoj a výhled cen PHM a dostupnost vhodných aut. Předelá vectra benzín i při -18 slabá baterka s bídou otočila motor, ale na druhou otáčku klikovky to chytlo vdy a ádné bláboly počítačů. |
| |
| |