Roozena
|
25.01.2012 11:20 -
Re: Onboard kamera (DVR do auta)
|
|

|
Také se připojím se zkuenostmi.
V současné době toto : (DOD 600)
.link.
celkem spokojenost nicméně - po čase - cca rok porvozu to začalo dělat prapodivné věci. Zákysy, nerozjel se record, kamera si nebyla schopna odmáznout staré záznamy a zaplnila se karta. Následovala reklamace, nicméně - v "laboratorních" podmínkách fungovala bezvadně. Nehodlal jsem se po několika průtazích nadále hádat, rozhodl jsem se podivat se kameře na kloub a zjistil jsem, e interní backupový akumulátor je v loji. Následovala výměna za obdobný (z nějakého staího Nokiáckého HF) a kamera začala fungovat jako víno. Domnívám se e to bude obecná slabina vech podobných zařízení, páč akumulátor dostává díky podmínkám v autě (dramatické teplotní extrémy) docela sluna na prdel a dříve či později pole do kopru kadé takovéto zařízení. Vestavěný GPS modul je k ničemu... kdyby dělali bez něj, stejně kvalitní a levnějí - určitě bych bral tento model.
Aktuálně mám objednáno přz e-bay DOD F900LHD (origo - doufám... ), co je model s výměnným akumulátorem a měl by alespoň dva roky přeít. A dorazí, dám echo. Jinak se mi kamera u jednou vyplatila, kdy mi vjel do cesty z vedlejí neosvětlený pumpičkář. Na poslední chvíli jsem to strhnul a trefil nu jen kolo, ale frajer tvrdil, e u byl v křiovatce a e svítila blá blá blá. Nechal jsem ho, at zavolá benga, kterejm jsem ukázal záznam a bylo vyřečeno na fleku.
U jen z této zkuenosti rozhodne boardrecorder doporučuji a etřit se zrovna zde příli nevyplatí. Pokud má kamera jen SD resolution - rovnou nebrat. Pokud má semi HD (1200 či 1400 x cosi), tak u ano, ale chce si to přečíst recenze a najít si nějaký sample videa z daného typu. Pokud je to full HD, tak o5 platí radi 5x se rozmýlet a hledat, ne koupit nejlaciněí model, který bude HR jen resamplovat z SD, bude mít slepý sklo a zprohýbá se na sluníčku. Btw - IR LEDs pro přisvěcování za tmy jso docela úplně na prd. Jednak nikdy nepracují v pulzním reimu (co je základ) a dosvit je max do místa, kde končí haupna. |
| |
| |