| |  |
c5vyskov
|
30.12.2011 22:20 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Jojo, příklad ze života se týkal 1,6HDI, jenže ty díly mají všechny HDI. A neříkejte, že u jiných HDI neodejdou. Možná jenom později.
A ceny co jsem uváděl u nákladů na diesel můžu (bohužel) podložit fakturama. Možná se dá i za míň, ale beru to jako uživatel - na opravu dám auto do servisu, maximálně třeba turbo do turboservisu atd. Nevím jestli franta vedle ve vesnici repásne vstřiky za 12, luboš odvedle propláchne fap... Tím se nechci dotknout těch, co to umí. Ale moje dosavadní zkušenost s pepou z vesnice je taková, že mi vyměněné ložisko v kole po 30km vypadlo-blbě zajistil segrovku...
Náklady na provoz benzínu by mohl upřesnit nějaký kolega (kolegyně s benzínem - já žiju v tom, že se tam nemá co pokazit a když už, tak to stojí pár korun.
Ale obecně tedy když už do C5 diesel, tak ne 1,6. Můžeš najít kus v 100% stavu, ale prostě ta pravděpodobnost drahé závady u 1,6 asi je vyšší. Stejně jako podle mě je rizikovější diesel než benzín.
DaveLbc: No poddimenzovaný...už to prostě není na 50let. Si vem starý V3S, Tatry, TD osobáky z 80. let, jezdí dodnes. Kde budou za 20 let CR diesly? |
| |
| |
|
|