Tony_Z
|
29.12.2011 12:45 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
c5vyskov napsal(a): Hledej benzín. Jestli naftou uetří 1Kč/km (rozdíl spotřeby 3l/100, víc to nebude), má ročně 20tisíc Kč, který padnou jeden rok do dvouhmoty, druhej do turba, třetí do vstřiků. Nebo taky půl roku po koupi odejde vechno najednou a se v tom za 60 ani neví jak. A u té 1,6 je to jistota. U 2,0 to můe snad odcházet během těch let, ale čeká tě to tak jak tak. Nikdo ti neprodá auto, do kterýho těce investoval.
Bude muset v kadým případě vychytat záleitosti jako ruční brzda, loiska v ramenech, tak si nepřidělávej starosti s motorem. Nehledě na čas strávenej opravama.
To píe, jako by byla jistotka, e mu něco z těch 3 věcí odejde. Při benzínu má jistotu, e tech 20 000kč ročně navíc dá. U nafty jen, kdy se něco pokazí. Pokud je pravdou, e nafta je náchylnějí, tak si polo otázku, zda-li děká věci, které tomu motoru obecně kodí, pokud ano, tak potom by to chtělo benzín.
Mám olítanou prskavku ( ale mám ji rád ), 2x stočená, těko zjistit, kolik má skutečně najeto, ale odhadem cca 300 000km. Po dvou letech provozu a 30tkm se ádná "neúdrbová" investice netýkala motoru. ( take mám ve své podstatě naetřeno 30 000kč na opravu motoru )
Co se vstřiků týče, tak mi příjde, e si lidé za to můou ve větině případů sami. Jen ve svém okolí vím o 2 lidech, co museli měnit vstřiky ( berlingo, xsara ), jeden se bil do prsou jak má lacinou naftu od kamioňáka a druhej pokouel osud u nějaký pochybný benzínky.
mhhory: píe 1.2 59kw? to je nějaký punto nebo něco takového? Určitě to je malé auto a porovnej váhu současného auta a tím nad kterým přemýlí. 59Kw v 1000kg váícím autě je úplně něco jiného ne 80kw v 1500kg autě.
Na tvém místě bych volil 2.0HDi 100kw. ( a dodroval sluné vychování ke svému autu - olej, dobrou naftu, netočit studený, atd... ) |
| |
| |