Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
Tony_Z
29.12.2011 12:45 - Re: Koupě Citroenu C5
Za?iato?n?k
c5vyskov napsal(a):
Hledej benzín. Jestli naftou ušetříš 1Kč/km (rozdíl spotřeby 3l/100, víc to nebude), mᚠročně 20tisíc Kč, který padnou jeden rok do dvouhmoty, druhej do turba, třetí do vstřiků. Nebo taky půl roku po koupi odejde všechno najednou a seš v tom za 60 ani nevíš jak. A u té 1,6 je to jistota. U 2,0 to může snad odcházet během těch let, ale čeká tě to tak jak tak. Nikdo ti neprodá auto, do kterýho těžce investoval.
Budeš muset v každým případě vychytat záležitosti jako ruční brzda, ložiska v ramenech, tak si nepřidělávej starosti s motorem. Nehledě na čas strávenej opravama.

To píšeš, jako by byla jistotka, že mu něco z těch 3 věcí odejde. Při benzínu mᚠjistotu, že tech 20 000kč ročně navíc dáš. U nafty jen, když se něco pokazí. Pokud je pravdou, že nafta je náchylnější, tak si polož otázku, zda-li děkᚠvěci, které tomu motoru obecně škodí, pokud ano, tak potom by to chtělo benzín.
Mám olítanou prskavku ( ale mám ji rád ), 2x stočená, těžko zjistit, kolik má skutečně najeto, ale odhadem cca 300 000km. Po dvou letech provozu a 30tkm se žádná "neúdržbová" investice netýkala motoru. ( takže mám ve své podstatě našetřeno 30 000kč na opravu motoru )
Co se vstřiků týče, tak mi příjde, že si lidé za to můžou ve většině případů sami. Jen ve svém okolí vím o 2 lidech, co museli měnit vstřiky ( berlingo, xsara ), jeden se bil do prsou jak má lacinou naftu od kamioňáka a druhej pokoušel osud u nějaký pochybný benzínky.

mhhory: píšeš 1.2 59kw? to je nějaký punto nebo něco takového? Určitě to je malé auto a porovnej váhu současného auta a tím nad kterým přemýšlíš. 59Kw v 1000kg vážícím autě je úplně něco jiného než 80kw v 1500kg autě.
Na tvém místě bych volil 2.0HDi 100kw. ( a dodržoval slušné vychování ke svému autu - olej, dobrou naftu, netočit studený, atd... )

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator