vasa
|
09.11.2011 12:12 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Aktuálně jsem také řeil koupi C5, i dilema nafta/benzín (resp. lpg). Jeliko jsem člověk technicky a matematicky troku poahaný, sestavil jsem si podle spousty dat o spotřebách, cenách dílů, poklesu cen aj. v excelu takový souhrn, tabulku, soubor vzorců... který mi má (doufám ) pomoct s výběrem. K problému benzín/nafta bych poznamenal, e - při shodné kupní ceně auta, započtení aktuálních průměrných cen paliv, mírně jiného poklesu cen dieselu, a různých nákladů na servis - mi při předpokladu vlastnictví vozu 8 let vylo, e se náklady rovnají při ročním nájezdu cca 5000km, při vlastnictví 5 let pak při cca 9000km ročně... Při větím nájezdu je (zejména díky spotřebě) lepí diesel...
PS: Jenom doplňji - počítal jsem HDi 100kW/spotř. 6,3l vs. 2.0 benzín/8,6l, a rozdíl v servisu dost markantní (skoro 50tis v neprospěch dieselu), co se při výběru dobrého kusu, sluném zacházení a porci těstí zdaleka nemusí naplnit...
Také jsem uvaoval o benzínu, ale vzhledem k mým propočtům i vzhledem k sluné pověsti a dobrým zkuenostem s HDi zřejmě zvítězí diesel. |
| |
| |