Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
vasa
09.11.2011 12:12 - Re: Koupě Citroenu C5
Za?iato?n?k
Aktuálně jsem také řešil koupi C5, i dilema nafta/benzín (resp. lpg). Jelikož jsem člověk technicky a matematicky trošku pošahaný, sestavil jsem si podle spousty dat o spotřebách, cenách dílů, poklesu cen aj. v excelu takový souhrn, tabulku, soubor vzorců... který mi má (doufám ) pomoct s výběrem. K problému benzín/nafta bych poznamenal, že - při shodné kupní ceně auta, započtení aktuálních průměrných cen paliv, mírně jiného poklesu cen dieselu, a různých nákladů na servis - mi při předpokladu vlastnictví vozu 8 let vyšlo, že se náklady rovnají při ročním nájezdu cca 5000km, při vlastnictví 5 let pak při cca 9000km ročně... Při větším nájezdu je (zejména díky spotřebě) lepší diesel...

PS: Jenom doplňji - počítal jsem HDi 100kW/spotř. 6,3l vs. 2.0 benzín/8,6l, a rozdíl v servisu dost markantní (skoro 50tis v neprospěch dieselu), což se při výběru dobrého kusu, slušném zacházení a porci štěstí zdaleka nemusí naplnit...

Také jsem uvažoval o benzínu, ale vzhledem k mým propočtům i vzhledem k slušné pověsti a dobrým zkušenostem s HDi zřejmě zvítězí diesel.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator