Mikra
|
08.11.2011 22:19 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
No já to tak mám. Denně do práce asi 13km, po práci zpět. V zimě nebo v horku. Mezi tím několikrát týdně nákup asi tak 3km. A občas dlouhá cesta po dálnici. Řekněme 1x za měsíc. A nic se mi na autě nesype a spotřeba je nesrovnatelně nií proti benzínu. Zvlá v zimě to ocení. Benzíny tyhle krátký trasy s vymrzlým motorem jezdí asi tak za dvojnásobek průměrný spotřeby. Já zvýení spotřeby nepozoruju. Jasně e je v zimě vyí, asi tak o 0,5 a 1 litr, ale to je spí dáno cestama, prokluzem, hrnutím břečky a pod.
Ono toti záleí na tom, co koupí. Můe to být hrobka, která nepřestane ruinovat rodinný rozpočet, a nebo sluně zajetý auto, který při tvým ročním nájezdu začne potřebovat servis a tak za deset let. Nebo i později. A nezáleí při tom, jestli to bude nafta nebo benzín. Hlavně vybrat dobrej kus, s diagnostikou a odborníkem po boku.
Take doporučuju vyhledat si nna netu nějakej kousek, dát sem link a počkat, a ti ho odborný oko členů klubu zkritizuje, nebo pochválí. A pokud se některý bude líbit, tak se domluvit s někým zkueným, aby s tebou za tím skvostem do onoho bazaru zajel a prověřil jeho stav. Tady na klubu se nemusí bát zeptat kolegy třeba i ze slovenska, jestli by s tebou nezajel do bazaru a někde v Ai. A takových aut prověří několik, pozná, co se v nich můe skrývat a co se dá odhalit a potom má mnohem větí anci e nenaletí a nepřiveze si domů bezednou pokladničku.
A pokud to bude prověřený a sluně zajetý auto, tak se nic neposere, a je to nafta nebo benzín.
A jetě jednu výhodu má diesel. Nemusí tolik koukat na to, kolik to má najeto. Vydrí to při sluným zacházení mnohem víc ne benzíňáky. |
| |
| |