JirkaŘ
|
08.11.2011 06:46 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
FORD versus CITROËN ... tak to mám taky zkuenosti, protoe nějakých 8 let jsem je měl a taky udroval. Ve výsledku jsem nyní nadmíru spokojený, ba co více, NADENÝ Po dvou letech co mám C5 můu říct, e jsem udělal dobře ! U Mondea jsem za tu samou dobu investoval do oprav u pár desítek tisíc... C5 samozřejmě udruji taky, ale zatím nic nenadálého se nestalo.
U Fordu (Mondeo) veobecně jsou slabinou podvozkové části - přední náprava u prvních generací poddimenzována (čepy, ramena - silentbloky) , zadní náprava-víceprvková po čase vyaduje nákladnou opravu, jinak doslova chrastí, motory TDCi do roku 2003-4 byly tak kazové, e velmi často na fóru jejich majitelé doslova brečeli e je mají. Neustále čistili palivový systém od pon, měnili čerpadla, vstřikovače, turbo.... proto jsem původně dýzl ani nechtěl. U benzíňáku pak jedině originál Motorcraft svíčky a měnit ihned i s kábly, protoe jedno poradilo odpálit druhé. A jetě koroze.... ta se týkala i vozů vyrobených po roce 2002 (spodní strana dveří). Kdybych jetě více vzpomínal, tak bych asi jetě něco nael.
Resumé ? S C5 jsem spokojen. Brácha (má C5 I Break u skoro 5 let) taky, a začíná uvaovat o výměně za C5 III. To o něčem svědčí. |
| |
| |