Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Disky a pneu na C5 - obecně
Mikra
20.10.2011 11:04 - Re: Disky a pneu na C5 - obecně
Za?iato?n?k
Tak jo, přidám i já svou zkušenost. Jezdil jsem s Žigulem 15let a nikdy jsme zimáky neměli. A taky jsme nikdy nikam nevyjeli . Dávali jsme závaží do kufru, řemínky na zadní kola, kde co jsme zkoušeli, ale zimní kola ne. Auto bylo tchánovo a já jezdil jen občas. Tchán tvrdil, že zimáky jsou blbost. Pak jsem si koupil ZX. Hned první zimu jsem koupil zimní Matadory se silikou a nestačil se divit. Zima přestala být problém. Tchán si koupil Favorita a taky zimáky a konečně pochopil, že se pletl. A teď mám C5 s Michelinama a jsem zklamanej. Loňská zima byla o suchý, hustý, rozsolený kaši na silnici a moje auto si dělalo co chtělo. Pomaleji se už jet nedalo a stejně jsem pořád plaval kus nad asfaltem a v každý zatáčce jsem málem parkoval. Gumy jsou starý 5 let, vzorek asi 5mm a na tý kaši se nechytal. Navíc 215mm šířky se taky projeví. Není možný se tou kaší protlačit na asfalt. Ale jakmile jsem se z kaše dostal na led, sníh ujetej, nebo čerstvě napadanej, tak jsem jel docela v pohodě. Ale s čerstvýma Matadorama na ZX se to srovnat nedá. Už se těším na nový zimáky, až přestanu mít strach pustit se z našich kopců dolů. Nevadí mi, když někam nevyjedu, ale děsím se toho, že nebudu moct zastavit, až to bude potřeba. A těch situací je v dnešním provozu nepočítaně. Takže bych řekl asi tolik: Zimní gumy nejsou nutný kvůli rychlosti, ale kvůli schopnosti udržet se vůbec na silnici a dokázat zastavit na co možná nejkratší vzdálenosti. A vsadím se, že všichni, co tvrdí, že zimáky nepotřebujou, budou nejvíc nadávat, až před nima někdo na letních ucpe silnici v kopci a nebo to do nich rovnou napálí ze zadu, když to neubrzdí. Nikdo z nás si peníze netiskneme, ale pro mě zhruba 15tisíc jednou za 4 roky není přehnaně velká investice v porovnání s tím, kolik mě může každou zimu stát oprava pomuchlaných plechů s lakem, o možnosti zranění ani nemluvě.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator