Darja
|
10.09.2011 22:28 -
Re: Koupě Citroenu C5 - jakou motorizaci?
|
|

|
jruze napsal(a): Já tedy nevím,ale olej by se měl ohřát u jen pro to e je propojen s chladícím okruhem vody(napřed funguje jako předehřev a potom jako chladič)-jak u motorového tak AP okruhu oleje - tudí by mněl mít přiblině stejnou teplotu jako vodní okruh.To by si nikdy nemohla vyměnit olej v AP. 
No, vdy jak dlouho to taky trvá při výměně, ne se olej ohřeje na 60°C... a za jízdy se ve chladí náporem, take je to jetě těí ohřát. A s novým vodním chladičem je to jetě pomalejí (tak ten desetiletej měl odslouíno).
Jezdím s V6 denně, vím jak se to auto ohřívá a vím jak se pomalu ohřívá i olej. Budíky nejsou ocejchované (leda to zkusit s diag a zjistit, kde je kolik stupňů), ale nikdy se mi nepodařilo ohřát olej víc jak kousek nad 1/4 budíku. A kdy jsem ho sportivo jízdou ohřála, pak zvolnila, tak ručička zase o kousek klesla...
Bravo GT: pro rodinu 207 ne, ani v SW (má to moje matka, mrňavý, tvrdý, fuj), 307 jedině v SW, ale i tak je to malý. Ta 407 SW u je na tom clkem dobře.... nebýt rozdíl v hydraulice, není to zlá volba. Jen trefit dobrej kus no. |
| |
| |