| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: C5 1.6 HDi |  |
Lulina
|
05.07.2011 22:13 -
Re: C5 1.6 HDi
|
|

|
jruze napsal(a): K tomu by se spí mněli vyjádřit lidé kteří tato auta mají např. ,,Lulina" TAXI a mám za to e spokojenost a jiní . (veobecně známo e na TAXI auta trpí daleko víc ne běně pouívaná)
Tak já tedy, velmi opatrně, veobecně, nekodně, k věci a pokoueje se nikoho ani pírkem nedotknout, abych opět neskončil v najkově stoupě, vstupuji do diskuze.
1,6 mám déle ne dva roky, najel s ní cca 70000 km, převáně ve městě s příernými ulicemi. Můj Fanyn má teď odhadem něco kolem 240t km (tachometrově 189t). Před pár dny měněny spojka, setrvák, rozvody, řemenice a nějaké drobnosti, ve bylo jetě originál. Loni jsem měnil tyčky řízení (u se mi tam zase něco ozývá), průběně spousty árovek a jetě nějaké ptákoviny, které jsou na kadém autě (např. nyní baterku, byla rovně jetě originál). Stát jsem zůstal pouze jednou, kdy se v palivovém filtru deformoval jakýsi bazmek a Fanyn odmítl jet dál, největí fuku dalo na to přijít, ale jinak lapálie.
Spotřebu mám dle počítače momentálně 5,3, v reálu to je cca 5,8.
Jako taxikáři mi nejvíc lezl na nervy "economy mode" a pískání nezapnutých pásů , oboje vyřeeno k veobecné spokojenosti. Já jsem celkově s tímhle autem, potamo motorem spokojen, plní to, co jsem od něj očekával (předevím relativně nízké provozní náklady a ticho uvnitř auta). Výkon a chování motoru mi vyhovuje, nejsem toti ádný "střelec" a vyznávám klidnou a bezpečnou jízdu. Pokud mám porovnat tenhle motor s mými předchozími, tak jeho spolehlivost není zatím ani lepí , ani horí ne u např. 3,0L benzínu (Nissan Maxima) nebo 2,5L TDI (Audi A6) i kdy pokud bych měl vsázet, který z nich dojede nejdál, bude to Nissánek . Kadý motor má nějaké mouchy a časy nesmrtelných Mercedesů 124 jsou bohuel nenávratně pryč. Rovně přiznávám, e v některých situacích mi chybí výkon mých předchozích vozů, ale
není to nic zásadního.
Závěrem bych chtěl vyjádřit souhlas s názorem Jumepa, e tenhle motor není stavěný na velkou nálo a nikdo od něj nemůe čekat půl mega km bez poruchy. Jako ideálního majitele vidím mue, starího 60-ti let, emeritního úředníka nosícího klobouk, jen vyjídí kadou sobotu do Kauflandu.
Já, přestoe jsem s ním spokojen a obdivuji jeho výdr, u do něj podruhé nepůjdu a pokud zůstanu věrný
značce i povolání, bude můj přítí citronek mít jinou motorizaci. |
| |
| |