| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: C5 1.6 HDi |  |
luki2001
|
04.07.2011 11:52 -
Čerstvé zkuenosti z C5 III. 1.6 HDi
|
|

|
Milí kolegové "citroenáři", dovolte mi, abych se s Vámi podělil o čerstvé zkuenosti s C5 III, 1.6 HDi break,r.v. 08, 120000km. Jezdím s ním měsíc, koupil jsem ho jako nebouraný, pouze promáčklé dveře na levé straně. Celkově zatím po 2500km hodnotím auto velmi kladně. Samozřejmě na vem se dají nalézt muky, ale záleí na úhlu pohledu kadého z nás. Začnu body, které by mohly ve srovnání s předchozími modely C5 I a C5 II skalním C-5 -kařům vadit (ale po svezení s novým modelem jen trochu nebo pak i vůbec). Moje auto je tuím nejprostí varianta této modelové řady. Ve výbavě srovnatelné asi z předchozí "SX", take mi tam nic nechybí, výbava je oproti konkurentům i tak bohatá,navíc tam je vestavěné hands free napojené na originál audio soustavu s velmi čistým poslechem. Po čem se mi trochu stýská je hydraulika. Na běné svezení jsem zjistil, e to jen předsudek, který jsem si vytvořil po jedění s pěti Xantiemi a pěti C5. Jedění po městě a po drobných nerovnostech zvládá moná klidněji a tieji ne hydraulika, rozdíl cítim při jízdě po dálnici - není tak plavná, ale ne nepohodlná a díky perfektním sedačkám to není patné, ale hydraulika je hydraulika.
Druhá věc, která mi maličko vadí je mení zavazadelník. Ale kdo neplní kufr kadý den a po střechu, tak si s tímto objemem bohatě vystačí, přirovnal bych ho ke Xantii, ale u C5 se dá pár drobností narovnat k rezervě.
Třetí negativum jsou náhradní díly. Těchto aut u nás jetě moc není proto vrakovitě jetě nejsou zásobeny a to co tu je, tak je drahé, např. přední dveře (jen holý plech)za 5000 a byl jsem rád. Tae kdo by si chtěl si chtěl opravit nějakou větí levnou bouračku, tak se nashání, protoe moc dílů s předchozím modelem není shodných, něco málo je s Peug. 407.
Dále je třeba si zvyknout na světlou výku a dávat si pozor na obrubníky a nespoláhat, e si auto moho přizvednout.
To ve mi připadá jen jako maličkosti.
Jízdní vlastnosti jsem částečně nakousl, celkově chování hodnotím jako jisté a zároveń velmi pohodlné.
Ovládání auta přesné, řazení takté.
Motor 1.6 mám poprvé, před tím jsem u C5 měl vechny moné naftové dvoulitry i jeden 2.2
. Přikláním se k pozitivnějím zkuenostem z předchozích diskuzí o tomto motoru, je toti stejný . Nejsem závodník, jezdím klidně, +- předpisově a dynamika mi bohatě postačuje, jen při plné zátěi je potřeba při rychlém předjídění včas podřadit. jinak jsem velmi mile překvapen, e na vůz této váhy a rozměrů není ádná brzda provozu a to při super spotřebě. Dálku zvládám hravě i pod 5l/100km, průměr mám 5,5l/100km.
Interiér je velice povedený - francouzsky útulný a německy precizní, ádné pazvuky, pevný střed volantu mi vůbec nevadí, rychle jsem si zvykl, spousty ovládacích tlačítek si uívám při delí cestě.
Osvětlení mám klasiku, ale součástí hlavních světel jsou i denní světla a statické osvětlování zatáček. Automatické přepínání přes senzor pracuje spolehlivě.
Tané zařízení je krásně schované pod nárazníkem a spoutí se jedním zatáhnutím za pojistnou páčku.
Osvětlení kufru slouí zároveň jako přenosná kapesní svítilna -velmi praktické.
To je asi ve co mě napadá, zatím jsem a doufám, e i nadále budu spokojen jako s předchozími C5. |
| |
| |