| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: C5 1.6 HDi |  |
c5vyskov
|
03.07.2011 13:11 -
Re: Zkusenost s C5 1,6 HDI
|
|

|
Kdy to takhle sepíe, tak se to zdá hrozné. Na druhou stranu to auto má najetých přes 200 tisíc km.
-Co jsem vyčetl, tak FAP má vydret 160tisíc, v Citroenu říkali 140tisíc. Jestli tobě vydrel 180, tak u přesluhoval.
-Toté spojka+setrvačník, 190tisíc km mi nepřipadá jako zrovna málo. Rozvody po 190tisících - u jiného motoru u bys je tou dobou měnil podruhé.
-Přetěsnění vstřiků - to jsou podloky za cca 100Kč+práce?
-Turbo seene za 8000.
-Přibrďování kola - u kterého auta vydrí ruční brzda 6 let/200tisíc km bez údrby? Lanovody pořídí za 2000, já jsem dal za originální v Citroenu i s prací cca 5000 a v tom byla myslím i výměna gufera u poloosy.
-Zadní brzdiče jestli jsou na tom u joo patně, tak prohodí levý za pravý a vypodloí jak psal Jumep. Náklady max. 350Kč za nové rouby.
-Odchylka spotřeby PP: asi by to chtělo kontrolu vstřiků nebo neřeit, jestli s motorem nejsou problémy, jede normálně a nemá divný zvuk.
-Přední náprava - zkontrolovat uloení a geometrii, podle mě to vechno souvisí - vibrace, nerovnoměrně sjeté gumy, velká rozbíhavost, loiska ko (i kdy v těch 200tisíc km mají na výměnu nárok tak jak tak)
-Ty ostatní věci se prostě stanou. Na autorevue řeil pán prasklou převodovku v Octavii staré něco málo přes 2 roky, těsně po záruce. Stálo ho to 50tisíc...
Co mám já zkuenosti z doslechu, třeba na Alfě byla z výroby vadná poloosa - tj. dohadování se servisem, nechtěli to uznat...pak opravy (prkotin) katastrofální, servis neschopný. VW Passat, neskutečný drák najeto 300tisíc, ale kadých 90 nové rozvody, x-krát měněná přední náprava, poloosy, kabelový svazek..a to je jenom co mi majitel řekl, taky nemohl prozradit vechno, aby neutrpěla pověst Das Auta |
| |
| |