Mikra
|
26.06.2011 11:58 -
Re: Příjem GPS uvnitř auta s pokovenými skly
|
|

|
TheOne napsal(a): Stane se, smolík, ale sklem to opravdu není.
Tak si dovolím nesouhlasit. Atermické sklo je pokovené a signál navigace je přinejmením oslaben. Otestováno to mám na Nokii E 65, která nemá vlastní GPS modul, ale externí, originál Nokia, velice kvalitní a výkonný. V Nokii mám TomToma a vude funguje naprosto spolehlivě, rychle a přesně, jen v C5 musím externí GPS modul umístit ke zpětnému zrcátku na předním skle, jinak se signál občas ztrácí. U zrcátka je plocha skla bez pokovu, určená právě pro tyto účely. Různé čtečky karet, GPS moduly apod. Kdy mám externí modul na přístrojovce, tak signál vůbec nenajdu. Kdy ho ale zvednu, nebo zavěsím k zrcátku, signál chytnu a potom drí jak tak i na přístrojovce, a do doby, ne se někde v zástavbě, nebo pod hustými mraky ztratí. Potom nezbude nic jinýho, ne modul opět zvednout k zrcátku. Po těchto zkuenostech u mám modul pevně zavěenej u zrcátka a signál nikdy neztratím. Teda abych byl přesný, moje manelka ho neztratí, protoe já pouívám vestavěnou navigaci, kterou ona nemá ráda.
Take pokud máte problémy se signálem GPS, tak buďto musíte mít navigaci extrémě výkonnou, nebo externí anténu, nebo vyuít plochu skla u stropního zrcátka. |
| |
| |