Tony_Z
|
23.06.2011 09:24 -
Re: Engine tunning - Steinbauer
|
|

|
Mám rok chipnuto od této firmy .link. . Před chipováním jsme probrali varianty, kde po tom, co jsem mu sdělil nájezd mého auta, tak mi rovnou řekl, e mi nějaké výrazné zvýení výkonu nedoporučuje. Vysvětlil jsem, e o maximální výkon nestojím, pouze o sníení spotřeby ( aby se dalo jezdit v niích otáčkách, ani by se dusil motor ). Na to mi nabídl dvě varianty kouřící a nekouřící ( jsem bez FAPu ). Vybral jsem si nekouřící. výsledek:
1. mírné zvýení krouáku v rozmezí od 1500 do 3400ot/min.
2. maximální výkon z 80kW na 80kW ( stejnak jetam méně, vak u má něco za sebou )
3. mírně nií spotřeba ( max 0,5l/100km ) vlivem výího krouáku v niích otáčkách ( vyí výkon v niích otáčkách ) jsem mohl začít v některých situacích jezdit na vyí rychlostní stupeň - pokud jezdím ( řadím ) stejně jako předtím, se spotřebou to nehne
4. při předjídění to lépe táhne ( neznám nikoho, kdo podřadí naftu na nií kvalt do 4000ot/min, aby tam měl max výkon a snail se rozjet - je to blbost páč extrémě padá výkon a nejede to ) Take začínáme předjídíme ji kolem 2 -2,5t ot/min
A se mi to rozsype, tak dám vědět ostatním, pokud ne, tak taky . Najedu max 20tkm/rok - take jsem poadoval, aby mi to vydrelo alespoň těch 100 000km ( 5 let - potom výměna vozu )
A nehádejte se, a to kolega zkusí, je to jeho věc. Kdy mu z toho důvodu auto klekne, tak dá vědět. Kdy mu to bude dlouhodobě jezdit, tak taky ( pak to třeba budou chtít i skálopevní odpůrci ) Někdo musí být obětní beránek, aby nám sdělil své zkuenosti. |
| |
| |