Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Engine tunning - Steinbauer
Tony_Z
23.06.2011 09:24 - Re: Engine tunning - Steinbauer
99
Mám rok chipnuto od této firmy .link. . Před chipováním jsme probrali varianty, kde po tom, co jsem mu sdělil nájezd mého auta, tak mi rovnou řekl, že mi nějaké výrazné zvýšení výkonu nedoporučuje. Vysvětlil jsem, že o maximální výkon nestojím, pouze o snížení spotřeby ( aby se dalo jezdit v nižších otáčkách, aniž by se dusil motor ). Na to mi nabídl dvě varianty kouřící a nekouřící ( jsem bez FAPu ). Vybral jsem si nekouřící. výsledek:
1. mírné zvýšení krouáku v rozmezí od 1500 do 3400ot/min.
2. maximální výkon z 80kW na 80kW ( stejnak jetam méně, však už má něco za sebou )
3. mírně nižší spotřeba ( max 0,5l/100km ) vlivem výššího krouáku v niších otáčkách ( vyšší výkon v nižších otáčkách ) jsem mohl začít v některých situacích jezdit na vyšší rychlostní stupeň - pokud jezdím ( řadím ) stejně jako předtím, se spotřebou to nehne
4. při předjíždění to lépe táhne ( neznám nikoho, kdo podřadí naftu na nižší kvalt do 4000ot/min, aby tam měl max výkon a snažil se rozjet - je to blbost páč extrémě padá výkon a nejede to ) Takže začínáme předjíždíme již kolem 2 -2,5t ot/min

Až se mi to rozsype, tak dám vědět ostatním, pokud ne, tak taky . Najedu max 20tkm/rok - takže jsem požadoval, aby mi to vydrželo alespoň těch 100 000km ( 5 let - potom výměna vozu )

A nehádejte se, a to kolega zkusí, je to jeho věc. Když mu z toho důvodu auto klekne, tak dá vědět. Když mu to bude dlouhodobě jezdit, tak taky ( pak to třeba budou chtít i skálopevní odpůrci ) Někdo musí být obětní beránek, aby nám sdělil své zkušenosti.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator