TomasT
|
22.05.2011 22:38 -
Re: Rozvody - diesel
|
|

|
Tak jsem si udělal v sobotu pracovní odpoledne a u má autíčko nové rozvody.
Jak vichni píí, při koupi z bazaru udělat co nejdříve - já to stihl po 14 měsících a 20 tis. km.
A musím říct, e stav kladek i řemene byl takový, e by to klidně jetě dalích 80 tisíc km vydrelo (do 240 tisíc). I vodní pumpa vypadala vcelku zánovně, take jsem si její výměnu odpustil a novou uloil na někdy přítě. Na pohled byl v nejhorím stavu plochý řemen (drobné prasklinky na vnějí straně).
Kdy jsem po kompletaci zjistil, e mi ádný díl ani roub nezbyl, tak jsem si říkal, e jsem musel udělat nco patně (obvykle mi něco zbyde ), ale asi je to OK, 80km zpět do Prahy bez problémů.
Pár postřehů pro případné dalí automechaniky amatéry:
- není se čeho bát, zvládne to kadý, kdo umí pouívat roubovák a gola sadu.
- zkontrolovat si předem, zda máte k dispozici torx 50, imbus 6 mm a v gola sadě mimo jiné oříky vel 16 mm a 18 mm (na kryty se hodí i vel. 7 mm) - já tu 16ku a 18ku neměl (jen očkové klíče) a trochu chyběly (nedokázal jsem sundat část závěsu motoru).
- dle návodu se má odpojit i výfuk a obě hadice k intercooleru - není to potřebné.
- při některých úkonech se hodí druhý pomocník - např. nastavení a zajitění napínací kladky rozvodů (ale určitě by to lo i sólo)
- pro označení polohy řemene a vlastní klid se hodí udělat si na kolech a řemeni značky lihovou fixou - snadno se ujitíte, e je ve správně.
A k tomu pár fotek mobilem jako bonus: |
| |
| |