| |  |
duff74
|
20.04.2011 10:08 -
Re: Kuna,plch,my...
|
|

|
Tak v této otázce jsem myslím poměrně kompetentní... . S touto havětí, konkrétně s kunama bojuju cca 10 let více, či méně úspěně. Mám souseda, který si kultivací obydlí a pozemku nedělá vůbec těkou hlavu, take to tam je jak kuní farma . Kadopádně to začalo 120, z které vykousaly tu lutou vatu z prostoru mezi motorem a zadními sedadly, pokračovalo to přes Xsaru, Vectru B, i Zafiru. U Vectry jsem jetě sehnal ten tapec ze spodní strany kapoty, protoe z něho zbyly jen ty obvodové cvoky. U Zafiry jsem u na to hodil bobek a čekal jestli se nepostí do hadic, příp. kabelů. A na to, e mi vytáhly nějaký kabel co má na starost volnoběh, tak se věnovaly tomu tapecu, který demontovaly a nalapaly do motoru.
Začal jsem studovat jak na ně a vyzkouel jsem jak biologickou tak i chemickou cestu, ooje spíe neúspěně.
1. lidské vlasy (nebarvené) v silonce - 
2. trus z tygra (potom i ze lva a vlka) - 
3. srst z tygra (lva, vlka) - 
4. spel sprej na kuny německý (300,-) - 
5. elektronický plaič Deramax (cca 460,-) - mám ho asi 2 roky, kuny do motoru chodí, ale nic neničí, take moná trochu funguje, ale je třeba hlídat baterky!
Jetě zkusím ten naftalín, taky jsem slyel, e by to mohlo fungovat.
Dneska je situace taková, e stopy po přítomnosti kuny v motoru jsem nael, ale zatím není nic zničeno (uk, uk,..) Dlouhodobým výzkumem, jsem zjistil:
1. e je primárně baví kubat ten tapec zespod kapoty, příp. na přepáce mezi motorem a kabinou. Pokud jsem odstranil pokozený tapec, tak u ic nezničily. Kabely jsou u takový bonus. Take dávat nový tapec není řeení.
2. e to, co vykou nikam neodnáí (jako, e si vyteplujou hnízdo, apod), prostě je to baví (asi jako děti prolézačky)
3. e se na motor nechodí vyhřívat, protoe jsem osobně viděl jak v zimě lozí do studeného auta, je to hra
4. e u ních asi mají fakt přednost jiné značky, ne Citroen a Opel, protoe majitelé VW jsou na tom hůř.
5. e jsou neskutečně drzé (řekl bych a vyzývavé), protoe jim nedělé problém vlézt do motoru auta, které mám asi 4 m od okna v letě kolem 21.00, co rozhodně není temná noc...
6. u C5 je v motoru poměrně málo volného místa, navíc s deklem zespodu, take si moná vyberou nějaké prostornějí auto. Ąuplé utěsnění motoru není řeením, protoe jsem viděl díru 10 cm vykousanou v plastu podběhu...a cesta je volná.
7. e nad nimi asi nejde zvítězit, jen se s nimi naučit ít a eliminovat následky jejich her
8. e je to milé zvířátko, které rád uvidím někde v lese asi 100 km od mého auta.
9. e jakmile se pustí do brzdových hadic tak je zle...
P.S. omlouvám se za délku příspěvku |
| |
| |
|
|