peter777
|
21.02.2011 12:24 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Dobrý deň , ahojte!!!
Blíi sa čas v mojom prípade viac generačnej výmeny "vozového parku". K mojej X1-e som sa dostal úplnou náhodou . Predtým by ma ani vo sne nenapadlo ,e si budem po japoncovi kupova francúza.
Potreboval som vežké auto so slunou cenou a výbavou a v rámci moností kombi. Po beznádejnom hžadaní som v jednom z mnoha bazarov zbadal v kúte sa krčiacu X1 1,9TD break. Po prvotnej jazde som sa do nej uplne "bachol" a to podotýkam o týchto autách som vedel len tožko,e existujú. Mal som aj obrovské astie ,e môj predchodca bol pedant a auto som "zdedil" vo výbornej kondícii. A po čase som naiel na nete xantiaclub, ktorý mi strane veža pomohol a pomáha ,čo sa týka benej údrby. Ako sa hovorí na dobré si človek žahko zvyká tak po úplnom pobláznení z "houpačky" neprichádza do úvahy nič iné ako C5-a. Dúfam ,e X1-a ete niečo vydrí ,lebo pravdu povediac ma srdce ahá k C5III 2.0 Hdi. I keď musím podotknú ,e teraz je C5 II s touto motorizáciou v plnej výbave cenovo vežmi lákavá alternatíva.
No mám u tretie auto v poradí ktoré má nad 10 rokov tak to človeka láka do niečoho novieho.
Pôvodne som mal na mysli 1,6hdi je tak najbliie k 1,9td,ale po pretudovaní tu odporučaných skúseností som sa rozhodol pre2,0hdi. A tu chcem podotknú ako je dobré ,e existujú takéto fora ktoré užahčia vožbu pri výbere auta aj pre takých laikov ako som ja. Nechcel som písa ako "nový člen" aj keď som tu nový ,bo ete C5 nevlastním. Tak dúfam ,e čoskoro v dohladnej dobe pribudne k mojej "láske" X1-e (lebo jej sa nezbavím ani keby čo bolo) aj niektorá z C5-k.
A to houpe!!! |
| |
| |