Mikra
|
30.01.2011 18:08 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
Tak jo. Mám najeto 90000 a o motoru jsem dosud nevěděl. Letos poprvé mi začal zlobit v mrazech. Nakonec se ukázalo, e nafta byla v pořádku, ale palivový filtr ne. Po výměně filtru zase jezdím zima nezima. Nevím co říct ke spotřebě. Za 25000km jsem stále na 7,5l. Jezdím denně do práce 15km, občas delí jízda po dálnici se psy a ten průměr se drí. Já jsem se spotřebou spokojený. Závadu jsem měl na klapkách klimatizace, parkovacím asistentu, plynovém pedálu, vyrezlé zadní pístnice chybou mechaniků. To ve v záruce. Závady na motoru dosud ádné.
O výkonu jen tolik, e je to radost tomu naloit a nechat ostatní za sebou. Běné benzíňáky typu koda, Renault, VW a pod. pokud nemají sportovní úpravy a nebo 2,5litrový motory se se mnou srovnávat nemůou. Největí devizou je krouák. 375Nm hned tak nepořídí. A na silnici je to znát.
Vím o určité averzi k těmto motorům, ale nevím, nakolik je podloená. Já si jetě nestěuju, protoe 90000 km je pro HDi prd.
Před koupí jsem měl monost se projet v 1,6HDi - nové auto. Ani za nic bych to nekoupil, protoe Favorit byl ivějí. Ale to záleí na potřebách a pocitech majitele. Někdo 130km/h v ivotě nepřekročí a pospíchá jen pomalu, tak je třeba spokojený i s 1,6kou. Dvoulitrem jsem nikdy nejel, tak neposoudím rozdíl ve výkonu.
Kdybych jezdil o poznání etrněji a třeba v rovinatějím kraji, určitě bych se dostal se spotřebou i pod 7l, ale to by byla nuda a uetřit 15Kč kadých 100km, to není k ničemu. Zvlá kdy jsem kupoval naftu za 23Kč a teď za 33Kč. To bych se musel picnout, e nemám auto, které jezdí za 3l a e ani za pět let neprodělám. Při mém nájezdu asi 1000km měsíčně nemá cenu spotřebu řeit.
Výkonu není nikdy dost. Nemyslím pro závodění, ale pro bezpečné předjídění. Take pro mě je 125kW jasná volba. |
| |
| |