Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Koupě Citroenu C5
Mikra
30.01.2011 18:08 - Re: Koupě Citroenu C5
Za?iato?n?k
Tak jo. Mám najeto 90000 a o motoru jsem dosud nevěděl. Letos poprvé mi začal zlobit v mrazech. Nakonec se ukázalo, že nafta byla v pořádku, ale palivový filtr ne. Po výměně filtru zase jezdím zima nezima. Nevím co říct ke spotřebě. Za 25000km jsem stále na 7,5l. Jezdím denně do práce 15km, občas delší jízda po dálnici se psy a ten průměr se drží. Já jsem se spotřebou spokojený. Závadu jsem měl na klapkách klimatizace, parkovacím asistentu, plynovém pedálu, vyrezlé zadní pístnice chybou mechaniků. To vše v záruce. Závady na motoru dosud žádné.
O výkonu jen tolik, že je to radost tomu naložit a nechat ostatní za sebou. Běžné benzíňáky typu Škoda, Renault, VW a pod. pokud nemají sportovní úpravy a nebo 2,5litrový motory se se mnou srovnávat nemůžou. Největší devizou je krouák. 375Nm hned tak nepořídíš. A na silnici je to znát.
Vím o určité averzi k těmto motorům, ale nevím, nakolik je podložená. Já si ještě nestěžuju, protože 90000 km je pro HDi prd.
Před koupí jsem měl možnost se projet v 1,6HDi - nové auto. Ani za nic bych to nekoupil, protože Favorit byl živější. Ale to záleží na potřebách a pocitech majitele. Někdo 130km/h v životě nepřekročí a pospíchá jen pomalu, tak je třeba spokojený i s 1,6kou. Dvoulitrem jsem nikdy nejel, tak neposoudím rozdíl ve výkonu.
Kdybych jezdil o poznání šetrněji a třeba v rovinatějším kraji, určitě bych se dostal se spotřebou i pod 7l, ale to by byla nuda a ušetřit 15Kč každých 100km, to není k ničemu. Zvl᚝ když jsem kupoval naftu za 23Kč a teď za 33Kč. To bych se musel picnout, že nemám auto, které jezdí za 3l a že ani za pět let neprodělám. Při mém nájezdu asi 1000km měsíčně nemá cenu spotřebu řešit.
Výkonu není nikdy dost. Nemyslím pro závodění, ale pro bezpečné předjíždění. Takže pro mě je 125kW jasná volba.

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator