No jo ale to byla dálniční spotřeba...co se mi zdá hodně.Jinak teď 9.1-9.3kombi bez dálnice.
Noo to je dosti vysoká spotřeba na dálnici. Tohle je spotřeba starí 3.0V6 24V kdy ho trochu na dálnici poimrá (Nebo moje kdy vymetám brikety při 180kmh. ) ale při rychlosti 120-130kmh to má papat rozhodně méně.
Na podzim jsem trasu Praha- Brno a zpět absolvoval při 160kmh se spotřebou 6,9litrů a to prosím jetě s načatým alternátorem a přicpaným fuckem. Co je na tu moji těkou ludru s 2.1TD nádhera.
PS: pečlivě po litrech dolévaná nafta a do plna a několikerá kontrola počtů kalkulačkou to dokázala, sám jsem těm počtům nevěřil. kor na D1 kde se na té rozbombardované dálnici nedá jet jinak ne v levém pruhu a to rychle.
Take jak píe Jumep: sehnat diagnostika kterej tomu rozumí, zjistit stav lapače briket a dalích puntů ve výfuku.
PS: je veobecně známo e dnení HDi mají vyí spotřebu ne staré TDčka Proč?? Odpověd je jednoduchá. Dnes je trend sniovat emise a hluk motorů. A toho docílíme jak Kefalín?? No přece dáme FAP a soustavu tlumičů aby praské matky nedejchali uhlí a mohli klidně vyspávat. laicky řečeno: přibrzdíme plyny na cestě ke svobodě.
Příklad: Proč moje BX 1.9 a Matuovo bývalé BXo 1.8TD jezdilo za necelé 4 litry na 100km kdeto moderrní 1.6 HDi jezdí za podstatně více???
Zdar F