draceq
|
15.01.2011 10:30 -
Re: tmavící folie na skla
|
|

|
Ono je to toti i tak, e to co tady u policejní kontroly projde, to ti dají venku vyrat. Protoe pokud je propustnost předních bočních skel u řidiče mení jak 70%, je to nelegální. Pokud to projde tady u nás, je to buď proto, e na to technické serou a nebo se technická dělá po známosti (moc dobře vím, o čem to je , osobně jsem toho u bývalého auta vyuíval, ale nebudu vypisovat podrobnosti na veřejné fórum). Čili moná úmluva i funguje, ale tady to projde a venku se drí předpisů.
Take, neříkám, e vechny folie vepředu jsou nelegální, ale pokud to má i se sklem jako celek mení propustnost ne dekladovaných 70%, tak se můe stát, e to dřív nebo později skončí a) zabaveným techničákem b) odstraněním folií přímo před hlídkou a mastnou pokutou. (stará dobrá finta "vak já to hned uvedu do původního stavu - např. demontuju tu koncovku výfuku - a vlastně je ve v pořádku a můu jet dál" nefunguje - podstata přestupku u byla naplněna tím, e to na autě bylo, pokud vás chytí, pokuta vás nemime, to e danou nelegální věc odstaníte ihned před policií vám pouze zaručí monost odjet). Jediné, co je moná fakt pro klid due je, e přístroj na měření prostupnosti světla neptří ke standardní výbavě českých hlídek. U zahraničních si tím bohuel nejsem jistý.
Jsou to extrémy, větinou se to dá domluvit (párkrát jsem takhle taky policajty ukecával a diskutoval s nima okolo koncovek výfuků, LED parkovačeak a podobně).
AD to projetí půlky Evropy - jo, já mám taky po západních a jiních státech najeděno okolo 50t km, ale policejní kontrolu auta jsem (natěstí) zail jen jednou na výcarsko-německých hranicích (pohoda, li po pasech, ne po autě), jednu "kampak jedete? ... aha, tak jeďte tady, tam neprojedete" v Amsterdamu a jednou klasickou v německu na okresce (nic příjemného, tihle li po autě). Na hranicích dneska nikdo nekontroluje a dokud si vás nevezme do pácu Rakouská nebo Bavorská silniční kontrola, můe mít auto na sobě cokoliv, co ukecáte se zdejí Pomáhat a Chránit. S Bavorákama to neukecáte a Rakuani vám daji serat Temelín i s kablama . |
| |
| |