draceq
|
14.01.2011 19:45 -
Re: tmavící folie na skla
|
|

|
Tak jsem si dal tu práci a nael to v oficiálním znění. Zatmavení skel podléhá vyhláce č. 341/2002 Sb., o schvalování technické způsobilosti vozidel, která je prováděcí vyhlákou k zákonu č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel. Podmínky pro schválení automobilu do provozu jsou uvedeny v příloze č. 1 v seznamu č. 2 vyhláky č. 341/2002 Sb. Podle uvedené vyhláky musí skla osobního automobilu plnit technické poadavky předpisu EHK OSN č. 43 nebo tyté poadavky stanovuje technická norma států EU (směrnice 92/22/ES).
Jeden z poadavků je, aby prostupnost předního skla byla větí ne 75 % a prostupnost bočních skel v úrovni řidiče větí ne 70 %. Take jsem se sekl o 5% u těch bočních. Jo a mimochodem - kdy se to vezme kolem a kolem, tak skla s prostupností okolo 70 % se na pohled jeví jen jakoby kouřová, take bych to s tmavíma foliema dopředu moc legálně neviděl. nevím, kolik má prostupnost sklo C5 natónované z výroby, ale můj tip je tak okolo 80 - 85%. Tady u nás půl bídy, ale v Deutschlandu nebo v Rakousích by se mohli kluci uniformovaní vyřádit. |
| |
| |