Mikra
|
04.01.2011 22:27 -
Re: Výměna kulového čepu
|
|

|
jruze napsal(a): No v prvé řadě je zajitěný-take napřed ne do něj chce tlouct nebo povolovat tak odjistit.Je stejný u od CX a povolit ho je opravdu někdy problém i ve svěráku-klíč jsem si udělal sám a na svím autě jsem ho roztrhl přes metrovou páku.Take do svěráku pořádně obouchat a mněl jsem problém i ve svěráku - takoví na autě ani náhodou.(kolik jsem jich vymněnil?nepočítal jsem to,ale určitě desítky)  Mluvím o povolení ze závitu-z kolnusu je to sranda.
Tak to se omlouvám za moje nepochopení, netuil jsem, e je problém s maticí. Ani si ho jako problém nedovedu představit. Můj postup je takový: závlačku neřeím, ta se ustřihne sama, pojistnou podloku dokáe odjistit i můj pes. Pokud nejde matice povolit, tak mám autogen. Nahřeju do červena a povolím. Samozřejmě estihranným oříkem. Kdy není autogen, tak je flexa. Má ji skoro kadý, kdo má ruce k práci. Tou můu matici odříznout z boku a potom majzlíkem otevřu a srazím k zemi, nebo rovnou uříznu celý čep i s maticí - teda u kuláku na spojovačce, tam je přístup dobrý. A třetí monost, nejpracnějí, je majzlík a matici rozseknout. To ve za předpokladu, e hodlám čep vyhodit a dát nový i s maticí. Kupovat kvůli tomu klíč, třeba za dvacku je dle mého názoru nesmysl, protoe kdy matice nejde za studena golou, tak nepůjde ani klíčem super-ultra-mega-speciálním.
Nechci machrovat, práci se raději vyhýbám, ale tady opravdu nevidím problém. Ale je fakt, e na C5 jsem to nikdy nedělal a tak nevím, jaké záludnosti se v tom můou skrývat. |
| |
| |