ajsikcz
|
15.12.2010 18:26 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
|

|
No od 2.2HDi 125kw me zrazovali pred 14dny v Citroenu, kdyz mi delali rozvody na 1.6Hdi (zatekla voda = hlucne) a nebyli z ni nadseni - jak pise diag prilis slozity motor, a jako bazarovka to nemusi byt uplne stastna volba.
3/2007 - 99tkm (original stav)
jinak po 3 mesicich uzivani a 9000 km ... mam tyto zkusenosti:
- velmi pomalu / nenaviji se pas ridice (spolujezdcuv jeste v norme) - pry klasicka zavada C5 (naposled jsem tohle zazil na favoritu)
- lupajici konzole sedacky ridice , opet dle fora bezne (slabe uchyceni sedacky/kolejnicek) na mem kusu reseno pri 24tkm v zaruce a jak vidno nepomohlo...
- nedomyslene sterace, pro odklopeni je nutne dosahnout servisni polohy, jinak ridicuv nelze odklopit --> jenze v zime kdyz je to cele od snehu a zmrzle tak jaksi nejde dat sterace do servisni polohy --> nechapu jak je nesmysl se servisni polohou napadl
- topeni nema vyduchy vzadu (resp. pouze pod sedackama) ==> zamlzene okna vzadu u auta za 750 atakujici vyssi stredni tridu skoda lec A4 do roku 2007 taky nema ale je o dost mensi...
- divny rozmer pneu 215/55 R16 "W" - i na zimu v TP ... coz se ani nedela (240kmh)
- siroka stredova konzole (prave koleno se dotyka)
+ neuveritelny komfort podvozku
+ nizky aerodynamicky hluk
+ spotreba cca 6,7 (s 1,4Hdi jsem mel 5,6 -> a vsichni jezdili pry za 4,2 "s nohou na podlaze maximalne 4,7" - takze neresim ... mam tezkou nohu nebo jsem realista ? ) neberu jizdu nekde po okresce 90kmh tam klidne 4,4 ...
+ obrovsky kufr , spousta mista v interieru
+ DARK rezim (SAAB flight mode) -> zhasnuti palubnich pristroju mimo rychlomeru
+ podarene ESP
+ super trakce diky hydractivu na snehu napr pri parkovani se mi nestava ze bych mel jedno kolo ve vzduchu
+ nataceci bixenony
no a pak klasika 1.6HDi -> nenadchne neurazi , ma mouchy a potrebuje dodrzovat prisne servisni intervaly.
jinak s 206 kombi 1,4HDi jsem objel celou Evropu (Gibraltar, Sicilie a jine chutovky ) vzdy jsem jezdil plne nalozeny ve 2 lidech a dalnice 150kmh trvale @ 3500ot.-min. (pri 40°C ve stinu) servis dle predpisu vyrobce a 142 tkm to najelo bez jedine zavady ... takze si myslim ze neni problem motor tocit kdyz ma dobry olej
==> proto 1,6HDi nepodtacet nesnasi to ... byt to pusobi diky utlumeni ze se nic nedeje ...
a zaver priste uz 2.0HDi ...
napisu ve 200tkm az ji za 2 roky prodavat 
PS: a je to stejne lego jako kazde auto s BSI takze se da ruzne podomacku "dokupovat" vybava za priplatek |
| |
| |