M.P
|
25.11.2010 18:06 -
Re: havící svíčky - postup výměny + foto
|
|

|
Dnes jsem měnil haviče , tak jsem to nafotil a popsal pro případné zájemce chystající se na výměnu .
Odděláme plastový kryt motoru , pootočením a vysunutím čtyřech plastových kloboučků :
.link.
Pro lepí přístup ke svíčce co je nejvíc vlevo demontujem takový to kovový leení co jsou na něm přichycení hadičky a vedení ke vstřikovačům . Stačí vyroubovat 3 ks roubů M6 a 2ks matiček M6 , tak aby se to celý odsunulo a byl lepí přístup ke haviči .
.link.
Pak odroubujem matičky na vrku haviček pod kterýma je očko s káblíkem . Je na to myslím klíč č.7 . haviče jsem povolil desítkou trubkovým klíčem na jeho druhým konci jsem měl 13 ořech a ráčnu z Goly . lo to velice dobře povolit .
Dáme tam nový haviče , s citem dotáhnem , nasadíme očka , naroubujem matičky , nasadíme leeníčko , zaroubujem ... to ve .
haviče jsou tady ( ty v krouku jsou vidět , někde pod puntíkem jsou schovaný ty dalí dva ) :
.link.
Nová a stará havička :
.link.
Dělal jsem to přesně 50 minut , poslouchal jsem u toho skorotchýni a vysvětloval ji na co tam jsou haviče , a přitom mi zapadl někam pod altík ořech 10 , matička ze havičky a jedna havička ... take jsem to postupně lovil pomocí magnetu , drátu a oboustrané lepící pásky ... take kdo nemá gramlavý ruce to zvládne za 25 minut . |
| |
| |