sgt
|
21.10.2010 10:05 -
Re: C5 X7 alias C5 III
|
|

|
musím potvrdi, čo bolo napísané vyie. Exteriér novej C5 vyzerá dobre, interiér priam luxusne - mám svetlo beový mix koa-látka. Sedačky sú tvrdie ako v Xantii/C5I/C5II, ale sú tak výborne tvarované a nastavitežné, e sa cítite pohodlnejie ako v mäkkých a to nevravím o bočnom vedení - v Xantii pri ostrejích zákrutách som sa musel opiera o dvere alebo sedačku spolujazdca - a to nejazdím portovo. Miesta v interiéri je o niečo viac ako v Xantii, horie je to zo zadnými dverami - sú dos malé, Xantia mala doslova vráta Počas jazdy je v nútri minimálny hluk, motor poču a okolo 3000ot/min. Tlmenie je pohodlné, ale nie tak mäkké ako v Xantii - toto hlavne pozna pri dierach a krátkych nerovnostiach. Radenie je a neuveritežne presné s malým odporom oproti starím citroenom - mám 6-rýchlostný manuál. Riadenie je taktie presné, volant dobre tvarovaný, rukám vôbec nezavadzia pevný stred. Prístrojovka je vežmi pekná, je tam vetko potrebné, dokonca aj niečo naviac - teplomer oleja, stav a rýchlos tempomatu a obmedzovača rýchlosti. Ambientné osvetlenie kžučiek dverí, stredového tunela je v noci výborná vec. Taktie tzv. nočný reim, keď sa vypnú vetky displeje (rádio, klíma, prístrojovka) a osvetlená je len stupnica tachometra a podsvietenie tlačidiel na volante/stredovom tunele. Vežké mínus sú odkladacie priestory. V predu v strede sú 4, do dvoch z nich nedáte ani mobil, do tretieho tak max. okuliare a v lakovej opierke tak na pohár. Vo dverách je miesto tak na krabku. Take môte rovno zabudnú aj na 0.5 litrovú fžau - jedine v lakovej opierke - a aj to otvorenej. V zadu je to niečo podobné: v zadných dverách tie tak max. mobil, ete e sú sieky na predných sedadlách a stredová laková opierka so schránkou. Etee je to kombík a do kufra dáte vetko |
| |
| |