TomasT
|
20.10.2010 21:44 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
|

|
Darja napsal(a): není problém ani tak rozměr... ten je normální, ale LI a SI... jako 93/W je třeba v zimácích nesehnatelné.
Zimáky můou mít nií rychlostní index, stejně nikdo asi přes 240 nejezdí, to u se tu taky probíralo. Já třeba mám 97H (a stačilo by mi i 93T)
Vyhláka říká: Pneumatiky musí být pro kadý typ vozidla pouity tak, aby jejich konstrukce, provedení, rozměry a hutění odpovídaly podmínkám provozu, zejména největí povolené hmotnosti vozidla (povoleným zatíením připadajícím na nápravy) a jeho nejvyí konstrukční rychlosti (rychlostní kategorie pneumatik musí být shodná nebo vyí, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla).
...V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyí přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. |
| |
| |