JirkaŘ
|
16.10.2010 07:36 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
|

|
To bych nevěřil e hláka "Antipollution fault" dokáe "vyskočit" i při výměně árovky v hlavním světlometu.... V pondělí jsem sdělal kryt nad baterkou, abych se podíval proč mi nesvítí levá přední H7 árovka a jak jsem byl ve svetru a bundě... přístup hrozný, tak jsem asi zavadil o čidlo tlaku na intercooleru... vyměním árovku, mám radost e svítí, jdu do vozu vypnout klíče a světla a svítilo mi na palubovce "symbol motoru" , nápis SERVICE a na PP "Antipollution fault".  
Motor při jízdě neblbnul, táhl tak jako vdy, spotřeba nerostla, FAP filtr si udělal svou regeneraci... prostě ve se chovalo jak by se nic nestalo, jen t "pitomé kontrolky a hláka" svítily. Zkusil jsem po ránu taky odpojit - pól baterky na 15 minut, ale hláka pak po napojení zase vyběhla. Prohlíel jsem vechny podtlak hadičky co jsou v okolí, odpojil a zase napojil konektor čidla tlaku na intercooleru... Na kontrole v servise se na Lexii nic nenanalo , tak se mě ptali co vechno jsem dělal. (záznam o chybě vůbec ádný, Lexia ukazovala ve O.K.). (Viděl jsem on-line data, i jsme to projeli, nic se neukázalo, zajímal jsem se o stav vstřikovačů atd. majitel servisu mi ve ukazoval a říkal e to ve mám v pořádku.... Take mám "smazáno" a po 30 km se mi nic u neobjevuje. Koukám e si na konektory při výměně árovky budu dávat přítě bacha a klíče od auta raději budu mít v kapse... |
| |
| |