Jeffrey
|
22.07.2010 02:27 -
Re: Zvuk drhnutí kovu o kov (zezadu) při prudkém brdění
|
|

|
Beatldus napsal(a): Zdravím,včera jsem měnil zadní brzdové destičky a asi mě brzy čeká demontá zadních brzdičů a jejich očitění ,podlepení silikonem a montá.Můete mi někdo poradit jak nejlépe povolit ty velké rouby,abych ty brzdiče moc neponičil a mohl je znova pouít.Ten pravý má navíc zoxidované jedno oko na ten roub destiček.Kdyby měl někdo třeba starí v dobrém stavu a nabídne ,určitě se domluvíme.Díky 
1) odpoj trubičku přívodu brzdové kapaliny a zajisti únik kapaliny
2) očisti konce závitů roubů a pak je stříkni sprejem na povolení
3) rouby povoluj golou a postupně je zase utahuj, dokud neshodí třmeny
4) potom si s tím musí trochu pohrát a dostat rouby ze třmenů (opět točit tam a zpět a očiovat od lepidla, páč ofiko se rouby do třmenů lepí a moc se jim při demontái ven nechce), popř. si můe pomoci i postupným vyklepáním roubu kulatinou stejného průměru, ale opatrně, a nepokodí třmen! A to povolí, tak se ti rozloupne třmen na dvě půlky
5) ve pečlivě očisti, včetně styčné plochy a závitů na rameni na voze.
6) co se týče zpětné montáe, tak klidně prohoď vnějí části třmenů L a P strany vozu mezi sebou a pouij je jako vnitřní části, to kvůli té oxidaci vnitřních částí, páč ty budou u orané. (při montái tam můe dá i silikon a mohlo by to vydret víc)
7) při takovéto výměně samozřejmě musí prohodit odvzduňováky s brzdovou trubičkou, je to stejný závit a dej bacha také na těsnící krouek mezi vnitřní a vnějí částí třmenu.
8) rouby bys měl správně dávat nové, ale pokud je neorve a pořádně očistí, mohly by slouit dál. Při jejich montái zalep závit opět lepidlem a do těch čtyř děr na třmenu dej lepidlo také. |
| |
| |