Růa
|
03.06.2010 10:02 -
Re: Dodatečně montované parkovací senzory
|
|

|
Ahojte, tak jsem se pustil také do instalace park. asistentu a hned na začátku musím říct, e bych si nejradi dal pořádně přes pazoury. patně jsem si toti vyměřil hloubku pro senzory. Díry jsem do sundaného nárazníku vyvrtal uprostřed mezi tím spodním černým plastem a tou horní vyndavací ochranou litou, jene po nandání nárazníku zpět na auto těm krajním senzorům vadila kovová výztuha nárazníku a tyto senzory mi to vytlačilo ven, take jsem musel díru proříznout dolejc, aby se tam ten senzor veel, no hnus. 
Na to si dejte pozor, moná budete mít senzory, které nejsou tolik hluboké, ale kadopádně je lepí asi vrtat ní k tomu spodnímu černému plastu, tam u nic nevadí. Jetě je třeba pouít podloky na vyrovnání senzorů, aby byly v rovině, protoe nárazník je u v těchto místech ikmo dolů a senzory směřující ikmo dolů patně počítají.
Jinak nárazník má po dvou roubech pod kadým světlem, v podběhách u kol jsou po třech roubech na kadé straně a ze spodu u kol jsou jetě po jedné plastové příchytce. Jiné rouby tam nejsou. Nárazník se stáhne směrem dozadu. Někdy to trochu drí, tak je třeba víc zabrat.
Kabely od senzorů jsem protáhl dovnitř pod nárazníkem za levý podběh, byla tam i v kastli malá průchodku (v těchto místech jsou dovnitř přivedeny také kabely od závěsu). Před tím je samozřejmě třeba jetě oddělat tapecí uvnitř nad levým podběhem. Nael jsem si kabely, které vedou ke zpátečkové lampě a na ně jsem připojil napájení centrální jednotky, připojil jsem senzory a ve nechal v místech za tím podběhem (tak aby to samozřejmě potom nedrnčelo). Zobrazovací jednotku s pípákem mám vepředu, ta je samostatně napájena 12V.(umístění musím jetě doladit) Přenos mezi ní a centrální jednotkou je bezdrátový.
Tuto sadu jsem koupil u dříve z jara v OBI (moc se nesmějte za asi 1 400,- Kč. Zatím u dva dny funguje , jak dlouho mu to vydrí, uvidíme. Ani můj pevný závěs tomu nevadí, asi není v zorném poli.
Nejvíc mě ale s..e ten zk....ý nárazník. Ani fotky jsem nedělal, protoe se nemám moc čím chlubit, tak si dejte alespoň ostatní na toto pozor. |
| |
| |