Stirius
|
28.04.2010 00:14 -
První kroky a rady po koupi C5
|
|

|
Ahojte,
tak jsem se dnes stal dalím hrdým majitelem C5ky. Je to 3.0 V6 Exclusive, z 2001. Jeliko nejsem úplně v autech kovaný, nato v jejich oetřování, chtěl bych vás poádat o rady, co mám teď udělat, kde to mám udělat a kolik mě to bude asi stát (peníze nekradu, tak jen rozumně .
Tady nastíním ve co vím a co byste asi měli vědět:
Auto je z 2001, najetých kilometrů 97.000. Mám servisku, dle ní a dalích papírů, co mi dojdou, to je pravda (auto z bazaru za dle mého krásných 78.000,-). Olej měněný asi v 90.000,- a dle papírů vydrí do 120.000 km. V autě jsem nael tyto zásadní problém - NEJEDE displej (řekli mi a na místě). On prý jel sem tam, ale slabě a teď u vůbec. Mám slíbené, e mi asi v pátek pole bývalý majitel z Rakouska zcela nový. Ale bez displeje nejde rozjet ani CD přehrávač, nato navigace nebo se dívat na dalí vychytávky. Toto vidím jako největí průser, nevím, co to bude stát a jestli to není jen prkotina. Mám tam vcelku nejeté zimní pneu, rád bych letní (kde a za kolik? Lepí jen gumy nebo radi komplet se středem?). Auto táhne lehce doprava a vibruje volant, co je ve snad jen těmi zimními pneu. Po cestě mi taky zhaslo pravé přední, snad jen patný kontakt, podívám se zítra.
Auto vypadá moc pěkně, zatím funkční odkaz je tu, ne to stáhnou: .link.
Take můete mi říct, co provést teď? Jestli jsou nutné nějaké výměny a kontroly (převodovka do 150.000 km ne?) apod.? Jsem z Ostravy, tak nejlépe nějaký levný servis v okolí by byl nejlepí. Taky musím auto nahlásit a udělat STK apod.
Btw. podle propočtů z km a nádre od oka jsem dělal tak 7,3km na sto (rychlost 140-170), co mi přijde hodně sluné (ujeto 480km).
Nevím, co dál se zeptat, ale určitě je tu plno zkuených oférů, co mi se vím poradí a já nic neposeru dřív, ne bude pozdě 
Díky moc. |
| |
| |