jumep
|
31.01.2010 14:24 -
Re: Olej do automatické převodovky
|
|

|
hollowmen napsal(a): Ano má pravdu, e to tu bylo řečeno mnohokrát, ale kdy se ti do ruky dostane auto v dezolátním stavu kdy u něj musí koupit nový motor a nacpat do něj dalích X tisíc, aby vůbec jezdilo a nestálo někde kde bude pouze zralé do rotu tak i taková to věc nebo poslední pokus o záchranu je dobrá. Kdy po 8 letech vyteče pouhých 0,5 -0,75l oleje a jezdilo auto do té doby ne se motor potkal si myslím, e nějaká domácí ameterská výměna oleje u tolik neukodí. Měl bych vypustit 3l a nestalo se tak. Na tomto fóru čtu jak je AL4 na na mnoství oleje háklivá a e by jsi výměnu měla hlídat sama. Na diagnostice nic neřekla ani e je tam málé mnoství, pouze něco ve smyslu porucha tlaku oleje. Jinak kdy se na to podívám ze správnosti tak bych musel do servisu pomalu jezdit i skrze výměnu árovek, filtrů či svíček. Vude ti řeknou vyhledejte odborný servis. Neříkám, e je to správné a e to tak hodlám dělat, ale lepí teď nějaká výměna ne jezdit bez oleje. Je to pouze rychlé a krátkodobé řeení proto jsem tu ádal o radu. Chytré řeči mi dají i v hospodě u piva. Navíc tu bylo rečeno, e servis není jako servis, i e tam na to také prdí.
tu ide o to ze ignorujes co sa tu napise ...
ja som nikdy nepovedal ze si to nemozes doma spravit - len x krat sa tu napisalo ze je to haklive na mnozstvo oleja.
Za dalsie - nizky tlak oleja z diagnostiky znaci presne dve veci, malo oleja alebo olejove cerpadlo na dve veci, cize ti to diagnostika povedala, samozrejme ako vsetko - aj diagnostiku treba vedet pouzivat a rozmyslat pri tom co robim, preto sa tu hovori ze neni servis ako servis, lebo 90% z nich nerozmysla a len precita nizky tlak oleja a povie ti ze to je nejaka blbost diagnostiky - ako v tych diagnostikach toho byva az az ....
Co sa tyka oleja, je tam len pocitadlo opotrebenia oleja (fungujuce na teoretickej baze chodu prevodovky - podobne ako fapova aditivacia paliva), ktore sa resetuje, nie je tam ziaden hladinomer hladinomer a podobne (hladinu oleja by mali kontrolovat pokazde na servisnej prehliadke !) - takisto sme to pisali a takisto sme pisali ze ak tento stav niekto len zresetoval bez vymeny / kontroli oleja - nediv sa tomu co si vypistil ....
Teraz ti len hovorime kolko toho mas doliat a to ze uz to tu bolo x krat napisane.
3l moze byt malo aj moc, ak nemas diag, zozen si teplomer ktorym dokazes merat teplotu oleja aspon priblizne a nastav hladinu.
Takisto si ziskaval informacie od kadekoho, (to mi pripada tak, ze ty ludia maju skusenosti mozno z automatmi z 80tych rokov, odvtedy sa doba sakra zmenila) kde si sa snazil prist na to ze tu trepeme blbosti, ak je to tak - tak chod za tymi expertami a nepytaj sa
alebo ak ti mame poradit riadne si precitaj co piseme.
Uz neviem ako jasnejsie napisat ako sa dolieva a kontroluje olej ako ze teplota oleja musi byt 60 stupnov celzia a ked povolis ten kontrolny srob ma s neho tiect prud oleja a ked dotece tak to zavres a mas vymenene.
Ak tam das moc oleja - uskodis uz takto poskodenej prevodovke, ak ho das malo nepomozes jej ...
Na tvojom mieste by som tam nalial 3l oleja aby som sa dostal k niekomu kto vie naco sa diagnostika pouziva a siel k nemu na spravne doplnenie hladiny ...
Skor ako nieco napises, este raz si precitaj co tu na tuto temu bolo povedane
(staci od 4tej strany - kde o par stran dalej je uvedeny ten isty navod co dal autodiag (co som akosi prehliadol ked som to sem daval))
howgh |
| |
| |