MichalJ
|
17.01.2010 13:55 -
Re: Zimní pneu na C5
|
|

|
Krtek napsal(a): no to opotřebení nejde určit protoe kadá guma vydrí jinak. a zrovna u zimních je třeba je sjet do tří letpak strácí schopnosti já je třeba ani nestíham sjet proto od letoka budu jezdit jen na zimních protoe při mejch 15tis km za rok to prostě nem cenu přehazovat.
U jednoho auta taky nepřezouvám. Autem se ročně najede max 9-10tis km a pokud auto jede, tak jede standardní jízdou bez extrémů. Tak jsou tam stále zimní. Hodně jsem to konzultoval s gumařema a jasný, v létě zimáky ubejvaj víc, jízdní vlastnosti horí - asi ano , ale podle mého spí v mezních situacích a je to fakt o způsobu jízdy. ivotnost pneu - nejde přece jen o sjetý vzorek, ale pneumatika je prostě jen guma a+.. a ta prostě ztrácí po 4-5ti letech své vlastnosti gumy - měkkost, prunost atd. Kdybych měnil letní /zimní tak vyhazuju gumy lehce ojetý po cca 20tis km a kupuju nový a nebo na sadu jezdím 8-10let a to je moná horí ne zimáky v létě. Takhle sada vydrí 3 roky a pak dávám nový. O loby výrobců pneumatik jsem taky přesvědčen, e dle jejich názoru je nutné měnit pneu nejlépe dle sezón . Od veho je trochu pravda. |
| |
| |