jruze
|
17.01.2010 12:11 -
Re: spotřeba oleje
|
|

|
tomc napsal(a): jruze napsal(a): Starej mercedes byl čtyřkroukovej, ale to nemnění nic na věci e ty nové krouky si nesednou do vyběhaného válce.Takové pokusy máme zasebou u MB a to jsme pouívali výbrusové krouky a dělali je téměř bez vůle  (nebo z min.vůlí aby se nekousli). Zkus ten krouek dát do válce bez pístu a uvidí. mercedesy měly daleko víc namotano  kodovky nebudeme probírat material oničem a chlazení takté  pokud je valec do soudku pouívame honovačku do akui  stěny se zdrsní a srovnají pak kruhy lepe sednou a těsní  kdy motor nechá vybrousit tak jen sada pistu stojí balik a skončí kolem 15 co je trochu moc  citroen pouivá hodně divné stiráky ani se nedivím,e nevydrí  mazda má břity super,ale zase měknou planety které je rostahují 
No já bych řekl e honovačka materiál neodebere,ale zhustí a kadý válec který má výběh není do soudku,ale do elipsy protoe píst netlačí na válec rovnoměrně,ale podle úhlu ojnice. U honovačky se jedná o microny a výběhy jsou po 300-400 tisících jsou i v desetinách. To co říká můe udělat i brusným papírem . Ale nevím motor o který se jedná jsem neviděl-tak nemohu soudit - pokud ho má před sebou tak si vem micrometr a změř válec na straně pístního čepu a potom o o devadesát stupňů a uvidí-protáhní ho honovačkou a dej mi vědět.Můj motor má přes 400000 a olej neere(na 20000 tak litr),ale kdy ho rozeberu a jen sloím tak bude-u neusadím kruhy tak jak byly(ta elipsa tam bude)
Nevím kolik má ten motor najeto,pokud ho nikdo nerozebral a nepřetočil kruhy nebo nejsou popraskané tak tak se mi ta spořeba nezdá-můe to být klidně i turbem. |
| |
| |