igok
|
27.07.2008 08:48 -
Re: Pískání předních brzd
|
|

|
V ivote som sa stretol s viacerými prípadmi pískania bŕzd. Rieil som to vdy nasledujúco. V prvom rade som skontroloval opotrebovanos platničiek. Zodraté som menil za nové. Ak vak boli ete dos hrubé, tak som ich vymontoval, očistil som brzdnú plochu brúsnym papierom (P80). Pokiaž nebola v strede platničky dráka, vypiloval som novú (dva plátky na elezo vedža seba) a pilníkom som urobil nábehové úkosy . Pozri sem .link. Takáto úprava mala väčinou okamitý účinok.
Pokiaž vak brzdy začali opä píska, tak som platničky vymenil za nové. Problém bol v materiály pouitom na platničky, respektíve v kombinácii materiálu platničky a materiálu kotúča. Dalo by sa ete uvaova o stočení kotúča ale to by som u nemontoval staré platničky spä. Ak montova stočené alebo nové kotúče tak len s novými platničkami.
Čo sa týka rozobratia predných bŕzd, tak to nie je o nič aie ako zadné. Stačí len odpoji lanko ručnej brzdy a povoli jeden rób a vyklopi brzdič (barana). Problém je len keď chce montova nové platničky a musí natlači valčeky do východzej polohy. Vtedy potrebuje na to prípravok ktorým môe súčasne tlači a zároveň otáča valčekom (myslím e v smere hodinových ručičiek).
Keď sa budem nabudúce mota okolo bŕzd tak urobím zopár obrázkov. |
| |
| |