Růa
|
19.11.2008 07:18 -
Re: tané zařízení + legislativa
|
|

|
Nedávno jsem si sám montoval tané na C5 I break. Koupil jsem ho přes internet na: www.tazak.cz za cca 5 900,- Kč. Je to BOSAL s pevnou hlavicí, včetně originál elektroinstalace. .link.
Celou montá jsem dělal sám s autem na montání jámě. Celkem mi to trvalo asi 7 hodin, protoe jsem hodně studoval návod a nevěděl jak hned na to. Je třeba sundat světla a zadní nárazník, pod kterým je závěs schovaný a vyvrtat také podle ablony dvě díry. Jinak ze spoda auta jsou díry se závity ji připraveny. Pouze doporučuji postupovat v utahování podle návodu a pouít také momentový klíč. Elektroinstalaci jsem do auta protáhl dírami v zadních blatnících schovaných pod nárazníkem. Je třeba jetě odstrojit tapecí z boků v kufru. Původní přívody k zadním světlům se vtáhnou dovnitř a zapojí do nové elektro od závěsu. Ven se vytáhnou nové přívody pro světla, které jsou stejné jako ty původní. Na levé straně je jetě pomocné relé pro blinkry a relé odpojující zadní mlhovky na autě, je-li zapojen závěs. Zde jsem měl problém, protoe mi zbyl jeden nezapojený konektor, který nikam nepasoval. Nely mi potom blinkry. Nakonec jsem ho napojil pomocí rychlospojek na podobný protikonektor a ono to fungovalo. Jetě musím podotknout, e nemám parkovací asistent, proto nevím jestli by to s ním také spolupracovalo, ale v zásuvce je konektor, který dá impulz, e je zapojen závěs, tak moná.
Potom mi to na STK za 100,- Kč skoukli a dali razítko na typový list, s ním jsem potom doel na úřad závěs přihlásit.
Na STK mě jetě upozornil, e nyní u mám soupravu nad 3,5 tuny. Tak na to pozor! |
| |
| |