del42sa
|
20.12.2009 11:11 -
Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
|

|
Ahoj vichni,
včera se mi stal takový problém, jel jsem z práce a po nastartování a odbrdění ruční brzdy jsem zjistil, e auto nějak divně jede , ztěka se rozjídí jako by bylo zablokované kolo, nicméně jsem se rozjel a nějak jsem pokračoval v cestě. Přesto jsem měl pořád pocit, e auto jakoby brzdí. Tak jsem při cestě z kopce na chvíli vyřadil, a auto opravdu zpomalovalo ani bych stál na brzdě. Jel jsem dál malou rychlostí cca 40 km/h.Protoe se mi to celé nezdálo tak cca po ujetí 1 km jsem zastavil a vystoupil z auta. Kdy jsem kouknul na pravé přední kolo, tak brzdový kotouč svítil uplně rudě jak byl rozpálený... ( pravé přední kolo pořád brzdilo) Chvíli jsem přemýlel co dál, jestli to auto někam odstavit a jít domů pěky nebo zkusit jet dál. Chvíli jsem jetě počkal a znovu se pokusil rozjet, zdá se e tím teplem tam něco povolilo (rozmrzlo ?) a pravé přední kolo se u neblokovalo, nicméně se mi poté několikrát rozsvítila kontrolka service, "opotřebené brzdové destičky". Nevím jestli to způsobil mráz, předtím se to nestalo. Podotýkám, e destičky i kotouče byly na nedávné kontrole (cca 2měsíce zpátky) v dobrém stavu a měly před sebou určitě jetě několik tisíc kilometrů do výměny ! 
Je moné e při zataení ruční brzdy přimrzly přední brzdové třmeny a pak kdy jsem ráno odbrzdil, e by se neodtrhly od kotouče ? Nebo to ukazuje na jinou závadu a ruční brzdou to nemá nic společného ? Je moné e by se jeden z třmenů nerozvíral a pořád přibrďoval jedno kolo ? (ABS ádnou závadu nehlásilo)
Tak se chci zeptat, zda se s tím u někdo setkal ????
Zdeněk
PS: poraďte dobrý servis v Praze |
| |
| |