| | |
30.01.2015 21:10 -
Re: Autoservis Citroen Patera Radotín
|
2780420
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Myslím, e v první řadě nechat nějakým machrem prohlédnout, co se vlastně s motorem stalo, jeho příčinu, a potom teprve diskutovat, lepího machra v okolí Prahy ne je Jarda neznám, akorát víme, e odeel motor, nic víc, pokavad nevíme příčinu, není o čem diskutovat.
Myslím, e v první řadě nechat nějakým machrem prohlédnout, co se vlastně s motorem stalo, jeho příčinu, a potom teprve diskutovat, lepího machra v okolí Prahy ne je Jarda neznám, akorát víme, e odeel motor, nic víc, pokavad nevíme příčinu, není o čem diskutovat. ;-)
|
|
30.01.2015 21:22 -
|
2780421
|
|
jruze
|
|
|
Mikra napsal(a): Hned na začátku příspěvku Proton píe, e si nechal vyměnit motor, který mu oni sehnali a doporučili. Tak je to na nich. Není se o čem bavit. Takhle by se uměl chovat kadý, nacpat kosákům nepouitelný součástky za balík a pak se otočit zády. Máme nějaký zákonný lhůty a z nich se musí vycházet. Pokud nebylo předem dohodnuto jinak. Jestli záruční lhůta u proběhla, je to na Protonovi. Nebudu tady hledat, jak dlouhý lhůty na co platí, ale Proton by hledat měl. 40.000,- Kč u stojí za to vymáhat i soudně.
No na díly pouité(z vrakovitě) se záruka ze zákona neposkytuje - je to věc dohody a ve větině případů je na vyzkouení. Potom je to o tom jak se dohodli co je nějak zaneené v dohodě o provedené práci a o slunosti.V tomto případě by se dalo stavět na dokazování původu a ceně motoru,popř. pouitých a naúčtovaných dílech a uhrát io na podvod,klamání spotřebitele nebo něco v tomto smyslu.On si vůz vyzvedl funkční a i si toto vyzkouel a zřejmě ve odsouhlasil v tom bude problém.Já jsem toto řeil také a od nás to odjídělo v pořádku - po ujetí 500Km a vychladnutí auto po nastartování (chytlo na otočku) se ,,udusilo"(podle mne kolega přehodil podtlakovou hadičku na předehřevu,nebo odeel ventil - dělalo to co tvému mladýmu) no ani jeden znás nebyl dostupný aby to zkontroloval a majitel to odvezl jinam(s nimi nejsem zrovna za dobře) a ti mu řekli e je motor KO a dali jejich.V rámci dobrých mravů jsem vrátil účtovanou částku za motor , který jezdí u v jiném autě a bez problému.Je to o přístupu - mohl jsem říct e kontrola a oprava měla proběhnout v naí dílně protoe dávám vdy nějakou záruku i kdy je nepsaná.
No na díly pouité(z vrakovitě) se záruka ze zákona neposkytuje - je to věc dohody a ve větině případů je na vyzkouení. Potom je to o tom jak se dohodli co je nějak zaneené v dohodě o provedené práci a o slunosti.V tomto případě by se dalo stavět na dokazování původu a ceně motoru,popř. pouitých a naúčtovaných dílech a uhrát io na podvod,klamání spotřebitele nebo něco v tomto smyslu.On si vůz vyzvedl funkční a i si toto vyzkouel a zřejmě ve odsouhlasil v tom bude problém.Já jsem toto řeil také a od nás to odjídělo v pořádku - po ujetí 500Km a vychladnutí auto po nastartování (chytlo na otočku) se ,,udusilo"(podle mne kolega přehodil podtlakovou hadičku na předehřevu,nebo odeel ventil - dělalo to co tvému mladýmu) no ani jeden znás nebyl dostupný aby to zkontroloval a majitel to odvezl jinam(s nimi nejsem zrovna za dobře) a ti mu řekli e je motor KO a dali jejich.V rámci dobrých mravů jsem vrátil účtovanou částku za motor , který jezdí u v jiném autě a bez problému.Je to o přístupu - mohl jsem říct e kontrola a oprava měla proběhnout v naí dílně protoe dávám vdy nějakou záruku i kdy je nepsaná.;-)
|
|
30.01.2015 21:41 -
|
2780440
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jasně, i proto si nemyslím, e by měl hned jet k někomu jinýmu, protoe pak si Paterovi budou mýt ruce, e se v tom u někdo vrtal. Snad nanejvý na diagnostiku. S Paterovcema to bude chtít jednat a dohodnout se.
Jasně, i proto si nemyslím, e by měl hned jet k někomu jinýmu, protoe pak si Paterovi budou mýt ruce, e se v tom u někdo vrtal. Snad nanejvý na diagnostiku. S Paterovcema to bude chtít jednat a dohodnout se.
|
|
30.01.2015 21:51 -
|
2780451
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No ,mě by zajímalo jestli se k tomu jetě vyjádří Proton.Chápu e je na infarkt ,ale napsal si sem pro radu a u třetí den nic. Přijde mi to divné.Mám tady na ty stránky závislost,tak to asi moc soudím podle sebe.Ale kdybych měl problém a někam o něm napsal,tak bych pak sledoval co se děje a jaké se nabízí řeení.
No nic , Díky Protonovi mám zase dalí oblíbené téma ke čtení...
No ,mě by zajímalo jestli se k tomu jetě vyjádří Proton.Chápu e je na infarkt ,ale napsal si sem pro radu a u třetí den nic. Přijde mi to divné.Mám tady na ty stránky závislost,tak to asi moc soudím podle sebe.Ale kdybych měl problém a někam o něm napsal,tak bych pak sledoval co se děje a jaké se nabízí řeení.
No nic , Díky Protonovi mám zase dalí oblíbené téma ke čtení...:palec
|
|
30.01.2015 22:09 -
|
2780465
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
podla mna by sa mal ked tak zalozit topic s nazvom skusenosti s Citroen servismi. Nemal by byt topic na kazdy citro servis.
Neviem ale 13tisic km neni zas tak malo aby sa dalo povedat ze ho oje...babrali. podla mna je to fair. vedelo predsa ze motor je stary. take zanovne motory na c5 stoja okolo 5000USD na ebay....
podla mna by sa mal ked tak zalozit topic s nazvom skusenosti s Citroen servismi. Nemal by byt topic na kazdy citro servis.
Neviem ale 13tisic km neni zas tak malo aby sa dalo povedat ze ho oje...babrali. podla mna je to fair. vedelo predsa ze motor je stary. take zanovne motory na c5 stoja okolo 5000USD na ebay....
|
|
31.01.2015 02:18 -
|
2780506
|
|
jruze
|
|
|
robo napsal(a): podla mna by sa mal ked tak zalozit topic s nazvom skusenosti s Citroen servismi. Nemal by byt topic na kazdy citro servis.
Motor se dá sehnat kolem 20000,- a to mluvím o HDI a BA od 5000,- do 10000,-(3.0 tu mám za 5000,- , 2.0 i jsme odvezli do rotu) za 40000,- bych váhal koupit celé auto - to jsem za takovou cenu koupil jednou a to byl leden 2008 1.6HDI
Motor se dá sehnat kolem 20000,- a to mluvím o HDI a BA od 5000,- do 10000,-(3.0 tu mám za 5000,- , 2.0 i jsme odvezli do rotu);-) za 40000,- bych váhal koupit celé auto - to jsem za takovou cenu koupil jednou a to byl leden 2008 1.6HDI:-o
|
|
31.01.2015 10:06 -
|
2780605
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Také bych asi koupil celé auto se sluným motorem, a přehodil bych si to sám, a jetě bych měl hromadu jiných náhradních dílů které se dají prodat. Desetileté auto dát na výměnu motoru do citroen servisu to se rovná vyhozené peníze oknem.
Také bych asi koupil celé auto se sluným motorem, a přehodil bych si to sám, a jetě bych měl hromadu jiných náhradních dílů které se dají prodat. Desetileté auto dát na výměnu motoru do citroen servisu to se rovná vyhozené peníze oknem.
|
|
| |
|
|